Kovid-19'a rağmen üretimini iki kat artırarak 10 ülkeye ihracat yapıyor

Konya'da damla sulama sistemleri imalatı yapan bir firma, kapasitesini iki katına çıkararak ürünlerinin önemli bir bölümünü İtalya, Azerbaycan ve Irak başta olmak üzere 10 ülkeye satıyor.

Ekonomi 7.05.2020 14:00:00 0
Kovid-19
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.05.2020 14:00

KONYA(AA) - Konya'da 10 yıldır faaliyet gösteren ve damla sulama sistemleri imalatı yapan bir firma, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen kapasitesini iki katına çıkararak ürettiği ürünlerin önemli bir bölümünü İtalya, Azerbaycan ve Irak başta olmak üzere 10 ülkeye ihraç ediyor.

Merkez Selçuklu ilçesindeki 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Teknoplast firmasının 2 bin metrekarelik fabrikasında 25 işçiyle damla sulama sistemleri üretiliyor.

Firmanın genel müdürü Veli Baldede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgının birçok sektörü olumsuz etkilediğini söyledi.

Tarım sektörünün diğer sektörlere göre daha fazla çalışması gerektiğini dile getiren Baldede, Kovid-19'a rağmen üretim kapasitesini iki katına çıkardıklarını belirtti. Baldede, şunları kaydetti:

"Tabii kapasitemizi artırdığımız için istihdama da katkı sağlıyoruz ve işçi alıyoruz. Yani üretimimize son hızımızla devam ediyoruz. Salgın sürecinden birçok sektörümüz olumsuz etkilendi ancak tarım sektörü hiç olmadığı kadar devam etmek zorundadır. Biz de bu bağlamda çiftçilerimizi ve tarımsal üretim yapanların ihtiyaçlarını karşılamak için kapasitemizin iki katı daha fazla üretim yapıyoruz."

"Ham madde fiyatlarının düşmesi bizi olumlu etkiledi"

Baldede, ülke olarak salgın sürecini fırsata çevirebileceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Üretimimizin yüzde 60'ını iç piyasaya yüzde 40'ını ise yurt dışına gönderiyoruz. Yani yurt içinin yanı sıra yurt dışında İtalya, Azerbaycan ve Irak başta olmak üzere birçok ülkeye mal göndermeye devam ediyoruz. Bunun yanında Türk Cumhuriyetleri ve Afrika ülkelerine de ihracatımız devam ediyor. Yine birkaç gün önce Azerbaycan'a 2 tır damla sulama borusu gönderdik. Devletimiz sağ olsun üretim yapan fabrikalara bu süreçte özel izin verdi. Bu özel izinle üretimimize 24 saat devam ettik. Ham madde fiyatlarının düşmesi de bizi son derece olumlu etkiledi. İnşallah bu durumu avantaja çevirerek daha çok üretim yapacağız ve ihracatımızı artıracağız."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ