Kovid-19 tedavisinde 'sigorta' güvencesi

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Yüce, 'Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinden çoğu Kovid-19 ile ilgili teşhis ve tedavileri kapsam içine aldı.' dedi.

Ekonomi 7.04.2020 12:27:38 0
Kovid-19 tedavisinde
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.04.2020 12:27

ANKARA(AA) - Başkent Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Hacı Ali Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle olağanüstü günlerden geçildiğine işaret etti.

Dünyanın ve Türkiye'nin maruz kaldığı salgının boyutlarına dikkati çeken Yücel, "Sağlık sigortası poliçelerinde, pandemi ilan edilen hastalıklara ait tedavi masrafları istisna tutulmuştur. Kovid-19 salgını da bu türdendir." diye konuştu.

Yücel, bu süreçlerde dayanışmanın büyük önem taşıdığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinden çoğu Kovid-19 ile ilgili teşhis ve tedavileri kapsam içine aldı. Bu açıklamalar, ülke dayanışması için olumlu bir gelişmedir. Söz konusu uygulama, emsal teşkil etmemek üzere jest uygulamasıdır. Sigorta sektörü ülkemizin zor günlerinde üzerine düşeni her zaman yapmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde ve muhtelif deprem vakalarında her zaman jestlerle ek katkı sağlanmıştır."

Sağlık sigortasının zamanı

Yücel, acil durumlar dışında evden çıkılmaması gereken bu dönemde, birçok sigorta şirketinin sağlık danışmanlığı hizmeti verdiğini ifade ederek, böylece sigortalıların evlerinden doktor muayenesi, tanıya yönelik bilgi alma ve yönlendirme konularında canlı, görüntülü veya mesajlaşma şeklinde hizmet alabildiğini dile getirdi.

Kovid-19'a maruz kalan ve özel sağlık sigortası bulunan sigortalılar için süreçlere ilişkin bilgi veren Yücel, şunları kaydetti:

"Devletin pandemi hastanesi ilan ettiği özel hastanelerde tedavi geçerli olacak. Ayrıca bu hastanenin ilgili sigorta şirketiyle anlaşmalı hastane olması gerekiyor. Özel hastanelerde Kovid-19 tedavisine ilişkin ortaya çıkabilecek fark ücretleri ve tedavi giderleri, poliçelerdeki mevcut şart ve limitler dahilinde ödenecek. Bazı sigorta şirketleri bu tedavilerin, karar alınmadan önceki tedaviler için de geçerli olacağını beyan etti. Dikkat edilmesi gereken nokta ise herhangi bir pandemi hastanesinde tedavi gören sigortalı bu açıklamalardan sonra başka bir hastaneye sevk ister ise Sağlık Bakanlığının talimatları ve belli hastanelerde yığılmayı önlemek için bu tedavi karşılanmayacak. Kovid-19'a yakalandıktan sonra yapılmış sigortalarda bu tedavi kapsam dışıdır. Dolayısıyla bu salgın tehdidi devam ederken sağlıklı vatandaşlarımızın sağlık sigortası yaptırmalarının tam zamanı. Bu salgını yenmek için mutlaka evde kalın, sağlıkla kalın."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ