Koronavirüs sürecinde e-ticaret çözümlerine ilgi yüzde 1400 arttı

CezeriSoft Genel Müdürü Söyler, 'Salgın süreciyle birlikte daha önce internetten satışı olmayan işletmelerin e-ticaret çözüm ve uygulamalarına ilgisi yılın ilk 4,5 ayında, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 1400 arttı.' ifadelerini ku

Ekonomi 19.05.2020 14:13:20 0
Koronavirüs sürecinde e-ticaret çözümlerine ilgi yüzde 1400 arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.05.2020 14:13

İSTANBUL (AA) - CezeriSoft Genel Müdürü Osman Söyler, "Salgın süreciyle birlikte daha önce internetten satışı olmayan işletmelerin e-ticaret çözüm ve uygulamalarına ilgisi yılın ilk 4,5 ayında, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 1400 arttı." ifadesini kullandı.

Söyler, yazılı açıklamasında, salgın nedeniyle milyonlarca insanın, evden çalıştığını ve burada daha fazla vakit geçirdiğini kaydederek, birçok işletmenin alınan tedbirler kapsamında kapatıldığını belirtti.

E-ticaret çözüm platformu CezeriSoft'un Genel Müdürü Osman Söyler, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) çalışma ve ticaret hayatında düzeni değiştirdiğini ve bazı değişikliklere neden olduğuna işaret ederek, en büyük değişikliklerden birisinin alışveriş yönteminde yaşandığını aktardı.

Salgın döneminde internet üzerinden alışverişin önem kazandığını kaydeden Söyler, fiziki olarak hizmet veremeyen işletmelerin ürünleri tüketicinin ayağına götürdüğünü, restoran ve tatlıcılar dahi paket servis usulüyle çalıştığını bildirdi.

Bu süreçte internet üzerinden satışların hemen hemen tüm kategorilerde ve işletmelerde arttığını vurgulayan Söyler, en çok artış yaşanan kategorilerin başında temel ihtiyaç malzemelerinin geldiğini ifade etti.

Söyler, "Gıda, market, temizlik, dezenfektan, kitap, oyuncak, küçük ev aletleri kategorilerinde e-ticaret sitelerinin satışları koronavirüs sürecinde yüzde 200 arttı. İlk zamanlar acil ve temel ihtiyaçlar alınırken daha sonra kitap, moda, giyim ve teknolojik ev aletlerinin satışı da artış gösterdi. Bu kategorilerde artış yüzde 40'a yaklaştı." ifadelerini kullandı.

Kargo sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşandığını aktaran Söyler, sipariş adetlerinin yüzde 52 arttığını bildirdi.

"E-ticaret çözümlerine ilgi 15 kat arttı"

CezeriSoft Genel Müdürü Söyler, salgın sürecinde internetten alışverişin ortalamanın çok üzerinde artması ve bazı işletmelerin e-ticaretin önemini daha iyi anlaması nedeniyle bu alandaki çözüm ve uygulamalara talebin arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Artık işletmeler satışlarını dijital ortama taşıyor. Salgın süreciyle birlikte daha önce internetten satışı olmayan işletmelerin e-ticaret çözüm ve uygulamalarına ilgisi yılın ilk 4,5 ayında, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 1400 arttı. Kimi firmalar e-ticaret sitelerini güçlendirirken, bazıları yeni internet sitesi açtı. Mesela bu süreçte satışı en çok artan temizlik ürünleri sektöründe e-ticaret ancak e-ticaret sitesi olmayan şirketlerin yüzde 62'si bu alana yöneldi."

"İnternetten kolay ve güvenilir satış imkanı sağlayan yazılım sunuyoruz"

Osman Söyler, e-ticaret çözümlerine yönelik ilginin farkında olan girişimcilerin bu alana yatırım yaptığını belirterek, CezeriSoft Yazılım Teknolojileri'nin de bu sektöre yatırım yapan şirketler arasında yerini aldığını aktardı.

Dünyanın düzeninin değiştiğini, teknoloji şirketlerinin buna ayak uydurması gerektiğini vurgulayan Söyler, şu değerlendirmelerde bulundu:

"CezeriSoft, genç ve kadın girişimcilere, esnaflara ve KOBİ'lere internetten satış imkanını daha kolay ve güvenilir bir yazılımla sağlamayı amaçlıyor. Özellikle genç girişimciler için farklı olanakları barındıran çözümlerimiz mevcut. KOBİ'lerimize, genç ve kadın girişimcilerimize sunduğumuz e-ticaret çözümleri sayesinde hem ülkemizin hem de onların ekonomisine katkı sunmayı, girişimcilerimizin önünü açmayı hedefliyoruz."

Kovid-19 sürecinde kendilerine en çok talebin fiziki olarak dükkanlarını kapatan işletmelerden geldiğini aktaran Söyler, özellikle gıda sektörünün başı çektiğini, onu temizlik ürünlerinin takip ettiğini vurguladı.

Osman Söyler, "İnternet adresi açacak kişilerin en çok isteği; güvenilirlik, kargolarla entegre olmak ve müşterilerle iletişim kurmak. Burada insanların hızlı ve güvenilir altyapıya sahip olması çok önemli. Biz de şirket olarak bu çözümleri sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ