KOBİ'lerin e-ticaret ihtiyaçları bir programla çözülecek

- İKA Yazılım Müdürü Ayhan Kılıç: - 'Sektörde e-ticaret yapan, üretim geçmişi olan, programlamada dünya standartlarının üzerinde farklı çözümleri bir arada sunabilecek ekibimizle birlikte bulut tabanlı CRMİKA'yı geliştirdik' - 'Mu

Ekonomi 15.09.2020 12:08:26 0
KOBİ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.09.2020 12:08

İSTANBUL (AA) - İKA Yazılım Müdürü Ayhan Kılıç, sektörde e-ticaret yapan, üretim geçmişi olan, programlamada dünya standartlarının üzerinde farklı çözümleri bir arada sunabilecek ekipleriyle birlikte bulut tabanlı CRMİKA'yı geliştirdiklerini belirterek, "Muhasebe denince işletmecilerin çekinceleri olabiliyor ancak CRMİKA piyasada tüm muhasebe yazılımlarından daha kullanışlı ve basit olarak geliştirildi." dedi.

İKA Yazılım'dan yapılan açıklamada, gelişen teknolojiyle birlikte internet kullanıcılarının arttığı ve toplumun büyük kesiminin alışverişlerinin önemli kısmını e-ticaret sitelerinden yaptığı belirtildi.

Yaklaşık 20 yıllık mazisi olan e-ticaret sitelerinin günümüzde küresel çapta popülerliğe kavuştuğu bildirilen açıklamada, Türkiye pazarının da e-ticarette oldukça önemli bir yere sahip olsa da yerli yazılım hareketinin henüz istenen seviyede olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, bunun farkında olan firmalardan İKA Yazılım'ın, Türkiye'nin e-ticarette daha fazla söz sahibi olması için harekete geçtiği ifade edildi.

KOBİ ve esnaflara yepyeni bir e-ticaret tecrübesi sunmayı amaçlayan firmanın, yerli yatırım ve mühendislerin ürettiği CRMİKA programıyla kullanıcılara alışılagelmiş özelliklerden farklı ve avantajlı fiyatlarıyla kolaylık sağlamayı hedeflediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Genç internet kullanıcısıyla ön plana çıkan ülkemizde, her sene daha da büyüyen e-ticaret sektörü birçok ihtiyacı da beraberinde getirdi. Özellikle KOBİ'lerin e-ticarete girişini kolaylaştırmaya yönelik inovatif araçlar bu kapsamda öne çıkıyor. Çözümlerin çeşitli ölçeklerde olanları zaten mevcut ama her ihtiyaç için farklı araç kullanılıyor. Örnek verecek olursak; girişimciler ön muhasebe için ayrı, stok takibi için ayrı, ürün yüklemek için ayrı bir program kullanmak zorunda kalıyor. Artık bu ihtiyaçların tamamı tek bir çatı altında toplanabilecek. Yerli sermaye ve Türk yazılımcılardan oluşan ekibiyle CRMİKA, e-ticarete giriş yapacak KOBİ'lerin ihtiyaçlarını tek başına karşılamaya hazır."


- "CRMİKA, kullanışlı ve basit"


Açıklamada görüşlerine yer verilen İKA Yazılım Müdürü Ayhan Kılıç, bir muhasebecinin veya bir programcının işletmecinin düşündüklerini tam olarak algılayamayacağını belirtti.

Sektörde e-ticaret yapan, üretim geçmişi olan, programlamada dünya standartlarının üzerinde farklı çözümleri bir arada sunabilecek ekipleriyle birlikte bulut tabanlı CRMİKA'yı geliştirdiklerini aktaran Kılıç, "Muhasebe denince işletmecilerin çekinceleri olabiliyor ancak CRMİKA piyasada tüm muhasebe yazılımlarından daha kullanışlı ve basit olarak geliştirildi." ifadelerini kullandı.


- CRMİKA fikri


Açıklamada, İstanbul merkezli İKA Yazılım'ın, KOBİ’lerin e-ticarette karşılaşabileceği tüm sorunları hızlı ve kullanıcı dostu arayüzlerle çözüme ulaştırdığı belirtti.

Programın geliştiricilerinin Ayhan Kılıç, Kerimullah Şentürk ve İrfan Şimşek olduğu bilgisi verilen açıklamada, 2017’de kolları sıvayan üçlünün, kendi e-ticaret girişimleri olan Atom Bilgisayar firmasında karşılaştıkları sorunlara karşı mevcut programların sunduğu onlarca çözümü tek bir yazılımda bir araya getirdikleri bildirildi.

Açıklmaada, ön muhasebe özelliği olan, B2B ve B2C sistemi bulunan, gelişmiş banka, pazaryeri, POS takip ve yönetimine sahip olan CRMİKA'nın, toplu sipariş yönetimi yapabildiği ve e-fatura kesebildiği kaydedildi.

CRMİKA'nın aynı zamanda kasa ve bankaları takip etme imkanı sunan, pazaryerleri ve kargo ile entegre, kısacası bir işletmenin tüm iş akışını tek ekrandan yönetebilecek sonsuz kullanıcılı bulut sistemde çalışan bir program olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu yönleriyle ön plana çıkan CRMİKA rakiplerine göre çok iddialı. Örneğin veritabanı, web sitesi ve diğer tüm yazılımlar müşterinin kendi kontrolünde ve kendi sunucusunda barınıyor. Kısacası alan adınızı, program satın aldığınız kuruluşun kontrolüne vermenize gerek kalmıyor. CRMİKA yazılımıyla e-ticarette tüm ihtiyaçlarınız tek ekrandan karşılanıyor. Şu anda faaliyet gösteren e-ticaret pazaryerleriyle entegre çalışan CRMİKA yazılımı kullanıcıları için büyük avantajlar sağlıyor." ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ