Kiraz üreticisi sezonda memnun

Kiraz Hasat Dönemini Değerlendiren Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz,” İşçilik Maliyetleri Yüksek Olmasına Rağmen Kayısıya Göre Kiraz Kazançlı Oldu” Dedi

Ekonomi 13.07.2019 10:11:00 0
Kiraz üreticisi sezonda memnun
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.07.2019 10:11

Kiraz hasat dönemini değerlendiren Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, ”İşçilik maliyetleri yüksek olmasına rağmen kayısıya göre kiraz kazançlı oldu” dedi.

Kiraz hasat sezonu ile ilgili değerlendirmede bulunan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, bu yıl üretecinin kiraz hasadında memnun olduğunu, yüksek kesimlerde hasadın kısmen devam ettiğini belirterek, ”Bu yıl 700 ton civarında kirazımız oldu.. Bu yıl kirazın çiçek zamanı çok fazla yağış oldu ve bu nedenle döllenmede bir zayıflık meydana geldi. Havadar olmayan bölgelerimizde kiraz olmadı. Dolayısıyla da kiraz rekoltemiz düşük oldu. Fakat çiftçilerimiz bu yılki kirazdan memnunlardı. İlk zamanlar kirazın kilosu 12 liradan başladı, daha sonra kiraz fiyatları düştü. En düşük kirazın kilosu 5 TL’den gitti. Fiyat olarak kiraz bizleri tatmin etmediyse de başka yönlerde iyiydi. Hatta bazı ihracatçılara bazı devlet kurumlarına ve iş adamlarına yüksek fiyatla kirazlar da verdik. Kirazımız Türkiye genelinde arandığı gibi Avrupa’da da aranır duruma geldi. Bir iş adamımız buradan Avrupa’ya hediyelik kiraz gönderdi. O insan üreticiden kirazı 10 liradan aldı. Bir ihracatçı Gündüzbey’e gelip 5 lira ile 6,5 lira arasında kiraz aldı. Bu yıl kalitesine göre kiraz fiyatları iyiydi. Çiftçimiz bu yıl ürettikleri kirazdan memnundu. İşçilik maliyetleri çok yüksek olmasına rağmen kayısıya göre kiraz kazançlı oldu” dedi.

Kiraz hasadının yüksek kesimlerde kısmen devam ettiğini de belirten Solmaz, ”Yüksek kesimlerde kiraz hasadı hala devam ediyor. Ancak bu hasat iç piyasaya yönelik. İhracat yapılmıyor. Kirazımızın bu kalibresi, aroması çok iyiydi. Bazı insanlarımız kirazımıza ne kadar da yanlış yapsalar da bizim dalbastı kirazımız ön plandaydı. Bazıları dışarıdan gelen kirazı Yeşilyurt kirazı olarak tanıtıp, iç piyasaya sürmeye çalıştılar. Ama insanlarımız Yeşilyurt dalbastı kirazının aromasını bildiği için bu kiraza fazla bir itibar göstermediler” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ