Keçiören'de ücretsiz hizmet veren aile terapi merkezi açıldı

- Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok Başkan Altınok: - 'Çocuklar, gençler, aileler ve çiftler için danışmanlık ve psikolojik destek hizmeti vermeye başladık'

Ekonomi 25.08.2020 10:48:30 0
Keçiören
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.08.2020 10:48

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok Başkan Altınok, “Günümüzde en çok tedavi talebinin olduğu, en çok randevunun alındığı müesseseler psikolojik danışmanlık merkezleri haline geldi. Bu noktada tedavilerin fiyatları çok yüksek. Biz de bu duruma çözüm noktasında nasıl bir katkı sunarız diye düşündük ve Aile Terapi Merkezi kurmaya karar verdik. Çocuklar, gençler, aileler ve çiftler için danışmanlık ve psikolojik destek hizmeti vermeye başladık." ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediye'sinden yapılan açıklamaya göre, ilçede bir ilk olarak hizmete başlayan Aile Terapi Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Aile ve çift danışmanlığı, çocuk-ergen danışmanlığı, sosyal hizmet danışmanlığı, hukuk danışmanlığı, iş-kariyer danışmalığı ve online terapi konularında ücretsiz hizmet veren Merkezin açılışına Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta katılımcılara hitaben konuşma gerçekleştiren Turgut Altınok, "Günümüzde en çok tedavi talebinin olduğu, en çok randevunun alındığı müesseseler psikolojik danışmanlık merkezleri haline geldi. Bu noktada tedavilerin fiyatları çok yüksek. Biz de bu duruma çözüm noktasında nasıl bir katkı sunarız diye düşündük ve Aile Terapi Merkezi kurmaya karar verdik. Çocuklar, gençler, aileler ve çiftler için danışmanlık ve psikolojik destek hizmeti vermeye başladık." değerlendirmesinde bulundu.


- "Psikolojik tahribatı onarıyoruz"

Altınok, pandemi sürecinin toplumda psikolojik yönden bir tahribat oluşturduğunu belirterek, "Kovid-19 dediğimiz dünyanın başına bela olan bu virüsün ülkeler nezdinde siyasi, ekonomik ve psikolojik etkileri gözle görülür derecededir. Devletler bu tahribatı onarmak için çalışmalarını yapıyorlar. Bu süreçte insanlarımız evlerine hapsedildi. Hiç ummadıkları, daha önce yaşamadıkları bir durumla karşı karşıya kaldılar. Çocuklar, gençler ve yaşlılar uzun süre evlerinde kaldılar. Bu durumun psikolojik sonuçlarını onarmak için elimizi taşın altına koyduk ve Aile Terapi Merkezimizle hizmete başladık.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de antidepresan kullanım oranın çok yüksek olduğunu hatırlatan Altınok, şunları kaydetti:

"Acıdır ki dünya sıralamasında en çok antidepresan kullanan ülkeler arasında yer alıyoruz. Bu da depresyon gibi psikolojik problemlerden kaynaklanıyor. Boşanma oranları evlenme oranlarının önüne geçmiş durumda. Dolayısıyla problemin kaynağı nedir, çözümü nedir, insanlarımızı nasıl terapi ederiz, aile birlikteliğini nasıl kurtarırız, insanlarımızın daha mutlu bir şekilde yaşaması için ne tür katkı sunabiliriz diyerek önemli bir hizmeti ücretsiz olarak vermeye başladık. Birçok ailemiz ve birçok insanımız buraya müracaat ederek destek aldılar.”

Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut da Aile Terapi Merkezi’nin isabetli bir hizmet olduğuna değinerek, “Merkez ilçe diye tabir ettiğimiz yerlerde yaşanan sosyal risk ile ilgili hususları tespit etmek çok önemli. Günlük olarak sosyal yaşantımız içerisinde karşımıza çıkan reel bir sorun. Keçiören Belediyesi'nin yapmış olduğu bu hizmet samimi olarak ifade ediyorum ki çok kıymetli ve çok güzel bir hizmet. Çok iyi düşünülen bu hizmetin fark yaratacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.​

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ