Kayısı hasadında bayram sonrası yoğun mesai

'Dünya kayısı başkenti' olarak bilinen Malatya’da bayram sonrasında kayısı hasadı devam ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ise önümüzdeki günlerde kayısı alımı yapılması bekleniyor.

Ekonomi 25.07.2021 10:23:52 0
Kayısı hasadında bayram sonrası yoğun mesai
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.07.2021 10:23

"Dünya kayısı başkenti" olarak bilinen Malatya’da bayram sonrasında kayısı hasadı devam ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ise önümüzdeki günlerde kayısı alımı yapılması bekleniyor.

Kurban Bayramı nedeniyle ara verilen kayısı hasadı, bayram sonrasında tekrar başladı. Kale ilçesinde haziran ayı ortasında başlayan kayısı hasadı, Akçadağ, Darende, Hekimhan ve Kuluncak ilçeleri ile devam ediyor. Kayısı hasadının ağustos ayının ilk haftasına kadar sürmesi bekleniyor. Kayısı hasadı için başta Şanlıurfa ve Adıyaman illerinden işçiler Malatya’ya gelip, hasat ve patikleme işlerinde çalışıyor.

Avrupa Birliği (AB) tescilli olan Malatya kayısısının yüzde 85’ini 100 civarındaki ülkeye kuru olarak ihraç ediliyor. 8 milyon kök civarındaki kayısı ağacından elde edilen kayısıların satışından yılda 250 ile 350 milyon dolar arasında döviz girdisi sağlanıyor. Bu yıl yaklaşık 86 bin ton kuru kayısı rekoltesi tahmin edildiği açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre Elazığ’ın Baskil ilçesi, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi, Sivas’ın Gürün ilçesi ile birlikte Türkiye’de yaklaşık 94 bin ton kuru kayısı rekoltesi bekleniyor. Diğer yandan hediyelik yaş kayısının kilosu bu yıl 15 TL civarında satılıyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ise kayısı hasadının tamamlanmasından sonra kuru kayısı alımı yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 21 Eylül’de alımlara başlayan TMO, 4 numara kuru kayısıyı kilogram başına kükürtlenmiş için 21 lira, kükürtlenmemiş (gün kurusu) için ise 23 liradan alım gerçekleştirmişti. Bu yıl alımlar öncesinde kayısı alım fiyatının da açıklanması bekleniyor.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ