Kaspersky, ISO 27001 güvenlik sertifikası aldı

- Kaspersky Bilgi Güvenliği Ofisi Şefi Andrey Evdokimov: - 'ISO 27001 sertifikasyonu Kasperky için önemli bir dönüm noktası olmanın yanı sıra müşterilerimize ve iş ortaklarımıza güvenlik yönetim kontrolü önceliğimizi ve bilgi güvenli

Ekonomi 13.02.2020 11:45:14 0
Kaspersky, ISO 27001 güvenlik sertifikası aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2020 11:45

İSTANBUL (AA) - Siber güvenlik teknolojileri şirketi Kaspersky, ISO/IEC 27001:2013 u aldı.

Kaspersky açıklamasına göre, uluslararası standardizasyon kurumu olan International Organization for Standardization (ISO) tarafından belirlenen ISO/IEC 27001, en yaygın kullanılan güvenlik standartlarının başında geliyor.

Söz konusu standart; işletme ve kurumların ihtiyaçları doğrultusunda bilgi güvenliği yönetimi sistemlerinin uygulanması, izlenmesi, bakımı ve gelişimi adına ihtiyaç duyulan çerçeveyi belirliyor.Kaspersky'nin ISO/IEC 27001 standardına uygunluğu, bilgi güvenliği sistemlerinin uyarlanması ve yönetiminin yanı sıra müşterilerine sağladığı hizmetlerin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Sertifikasyon, bağımsız bir sertifikalandırma kuruluşu olan TÜV AUSTRIA Group tarafından yapılan değerlendirme sonrasında verildi. Bunun için Kaspersky Security Network (KSN) altyapısı zararlı ve şüpheli dosyalara karşı etkinliği için denetlenirken, şirketin Distributed File System (KLDFS) güvenli dosya paylaşım altyapısının güvenliği ve erişimi de dikkate alındı.

Denetlenen veri merkezleri arasında İsviçre Zürih, Almanya Frankfurt, Kanada Toronto ve Rusya Moskova yer aldı.



- "Sertifikasyon Kaspersky için bir dönüm noktası"



Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Bilgi Güvenliği Ofisi Şefi Andrey Evdokimov, ISO 27001 unun Kasperky için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bu durum, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza güvenlik yönetim kontrolü önceliğimizi ve bilgi güvenliğine doğrulanabilir yaklaşım sunma anlayışımızı gösteren bir kanıt niteliğindedir. Sertifikasyon için gereken yoğun denetim süreci bilgi güvenliğine dair adanmışlığımızın ve şeffaflık anlayışımızda yeni bir adımın göstergesidir." ifadelerini kullandı.

TÜV Trust IT GmbH Başkanı Detlev Henze de kurumunun toplumu ve kurumları herhangi bir kaynaktan gelen risklere karşı korumayı amaçladığını aktararak, "Dünyanın gelişiminde dijitalleşmenin önemi arttıkça fırsatlarla beraber kişisel veya kurumsal bilgiyi tehdit eden riskler de açığa çıkıyor. Kaspersky gibi küresel çapta önemli bir aktörün, uluslararası standartlarda kabul görmüş bu a olan adanmışlığını ortaya koymasını büyük bir takdirle karşılıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TÜV AUSTRIA Moskova Ofisi Genel Direktörü Dmitry Yartsev ise günümüzde bilgi teknolojilerinin bireyleri, kurumları ve devletleri bir araya getirerek dünyanın küreselleşmesine platform oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bunlardan birinin bile tehdit altında olması çoğumuzu risk altında bırakır. Dolayısıyla risk değerlendirmesini artık sadece bölgesel olarak değil, uluslararası sınırların ve ağların ötesine taşıyacak şekilde genişletmemiz gerekir. Kritik zamanlarda bir arada kullanılan küresel ölçekteki süreçleri, uluslararası altyapıyı ve paylaşılan kaynakları bir arada düşünmeliyiz. Bu nedenle Kaspersky'nin geniş bir alanda ve farklı ülkelerde kurguladığı bilgi sistemleri altyapısını sertifikalandırma çabasını, böylece toplam gücüne ve iş sürekliliğine olan güvenini takdirle karşılıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ