İTO Başkanı Avdagiç: Yatırıma Destek TL Kredisi yatırımcıyı nokta atışı fonlayacak

İTO Başkanı Avdagiç, Yatırıma Destek TL Kredisi'ne ilişkin, 'Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi, yerli ve ihracata yönelik yatırımcıyı nokta atışı fonlayacak.' dedi.

Ekonomi 8.06.2020 15:14:58 0
İTO Başkanı Avdagiç: Yatırıma Destek TL Kredisi yatırımcıyı nokta atışı fonlayacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.06.2020 15:14

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi imkanı çerçevesinde açıkladığı Yatırıma Destek TL Kredisi'ne ilişkin, "Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi, yerli ve ihracata yönelik yatırımcıyı nokta atışı fonlayacak." dedi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi imkanı çerçevesinde 10 yıla kadar vadeli Yatırıma destek TL kredisini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) belirlediği güncel politika faiz oranına endeksli, bugün itibarıyla yüzde 7,75 faiz oranıyla yatırımcılara sundu.

İstisnai ve özellikli yatırım projeleri haricinde her firma için 400 milyon TL ile sınırlanan krediden, bu şekilde olabildiğince çok firmanın yararlanması hedefleniyor.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Yatırıma Destek TL Kredisi'ne ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin, Merkez Bankası vasıtasıyla sağladığı reeskont kredisi imkanının 20 milyar lira gibi önemli bir kısmını yatırımlara yönlendirdiğini belirtti.

"Bu hamleyi iş dünyası olarak değerlendireceğiz"

Kredinin 10 yıla kadar vadeli, politika faiz oranına endeksli, bugün itibarıyla yüzde 7,75 faizli, her firma için 400 milyon TL ile sınırlı olduğunu hatırlatan Avdagiç, şunları kaydetti:

"Bu tür özellikli kredilerle Türkiye'nin dünya pazarlarından çok hızlı pay alabileceği, dış açığımızı tamamen kapatabileceğimiz ve hatta artıya geçebileceğimiz bir dönemin arifesinde olmamamız için hiçbir sebep yok. Üreten, kendine ve dünyaya yeten bir Türkiye yolunda çok önemli bir adım olan bu finansman paketi; ülkemize üretim, istihdam ve ihracat olarak dönecek. Bu hamleyi iş dünyası olarak en verimli şekilde değerlendireceğiz."

Yatırıma Destek TL Kredisi'nin cari açığın azalmasına çok ciddi katkı yapacağını vurgulayan Avdagiç, "Bu yaklaşım, yurt içi üretimi artıracak, ithalatı azaltacak ve ihracatı yükseltecek. Yerli üretime yönelik yatırım yapacaklara bundan iyi fırsat olmaz. Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın açıkladığı 400 milyon TL'ye kadar Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi ile kaynaklar, yüzde 100 verimli alanlara kanalize edilmiş olacak. Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi, yerli ve ihracata yönelik yatırımcıyı nokta atışı fonlayacak." şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ