İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın duty free işletmesi Dufry’nin

- İSG’nin Üst Yöneticisi Ersel Göral: - 'Dufry’nin dünya çapında sahip olduğu deneyim, İstanbul'un ve Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Sabiha Gökçen Havalimanı için önemli bir avantaj sağlayacak'

Ekonomi 15.09.2020 15:03:36 0
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın duty free işletmesi Dufry’nin
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.09.2020 15:03

İSTANBUL (AA) - Türkiye’nin ikinci, Avrupa’nın ise 12’nci büyük havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın (İSG), terminal binası içinde yer alan toplam 3 bin 900 metrekare duty free (gümrüksüz mağazacılık) alanını 2032 yılına kadar İsviçre merkezli Dufry işletecek.

İSG’den yapılan açıklamaya göre, işletme imtiyaz sözleşmesi Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmesi İSG ile Dufry firmaları arasında 14 Eylül tarihinde imzalandı.

Söz konusu imtiyaz giden yolcu katında yer alan 2 bin 800 metrekarelik duty free alanları ile gelen yolcu katındaki bin 100 metrekarelik mağaza alanının işletilmesini kapsıyor. Yine aynı imtiyaza göre Dufry, terminal binasında en iyi hizmeti vermek için Kasım 2020 itibariyle mevcut sekiz mağazayı da devralacak ve söz konusu perakende alanını sektördeki yeni trend ve ihtiyaçlara göre yenileyecek.

Türkiye'de 1993 yılından beri faaliyet gösteren Dufry, dünyanın en eski ve en büyük duty free işletmecisi konumunda. Genel merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Dufry, seyahat perakendeciliği alanında dünyada havalimanları, deniz ve cruise limanları, kara sınırları, tren garları gibi 400’den fazla noktada hizmet veriyor.

Halihazırda Türkiye'de Antalya, Kayseri ve Kütahya Zafer havalimanlarında yer alan duty-free alanlarını ve mağazalarını işleten Dufry, Sabiha Gökçen Havalimanı ile birlikte Türkiye’de hizmet verdiği havalimanı sayısını da dörde çıkarmış olacak.


- "Dufry ile uzun soluklu ve güven odaklı bir iş birliğine imza attık"


Açıklamada görüşlerine yer verilen İSG Üst Yöneticisi (CEO) Ersel Göral, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmecisi olarak en önemli terminal hizmetlerinden birinin duty free olduğunu ifade etti.

Göral, seyahat perakendeciliği alanında dünyanın önde gelen kuruluşu Dufry ile uzun soluklu ve güven odaklı bir iş birliğine imza attıklarını ifade ederek, “Dufry’nin dünya çapında sahip olduğu deneyim, İstanbul'un ve Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Sabiha Gökçen Havalimanı için önemli bir avantaj sağlayacak. Dufry ile olan ortaklığımız 2024 yılında açmayı planladığımız yeni terminal binamızla birlikte daha da farklı bir boyut kazanacağı için çok heyecanlıyız. Öte yandan yaklaşık 11 yıldır terminalimizde duty free işletmesini yürüten Setur firmasına da yapmış oldukları hizmetler için teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Dufry Group Türkiye Genel Müdürü Cengiz İman ise Dufry Group’un, Türkiye'de bu yeni ve önemli imtiyazı elde etmiş olmaktan gurur duyduğunu aktardı.

İman, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yolculara gücünü son teknolojiden alan bir alışveriş deneyimi sunacaklarını ifade ederek, “Ortaklarımız olan Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ve İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın (ISG) bize duyduğu güveni boşa çıkarmayacağız. Hedeflediğimiz yeni alışveriş deneyimi en son dijital teknolojinin entegre edildiği ve yepyeni bir tasarıma sahip olacak mağazalarımızın yer alacağı ikinci terminal binasının 2024 yılında hizmete açılmasıyla daha da gelişecek.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ