İşsiz kalan 50 işçi mücadele kararı aldı

Koç Holding’e bağlı Ford Otosan A.Ş.’nin aldığı küçülme kararı nedeniyle tek taraflı olarak sözleşmesi iptal edilen Ford Aydınlar Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketinin işsiz kalan 50 çalışanı, sonuç alınıncaya kadar mücad

Ekonomi 18.02.2021 15:11:59 0
İşsiz kalan 50 işçi mücadele kararı aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.02.2021 15:11

Koç Holding’e bağlı Ford Otosan A.Ş.’nin aldığı küçülme kararı nedeniyle tek taraflı olarak sözleşmesi iptal edilen Ford Aydınlar Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketinin işsiz kalan 50 çalışanı, sonuç alınıncaya kadar mücadele başlatma kararı aldı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Ford Otosan A.Ş.’nin yetkili oto bakım onarım servisi faaliyetini yürüten Ford Aydınlar Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketindeki 50 çalışan, Ford Otosan A.Ş.’nin aldığı küçülme kararı nedeniyle kapatılınca işsiz kaldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tatvan Ford Aydınlar Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yetkilisi Faruk Aydın, “Önümüzdeki hafta 50 çalışanımız ile birlikte, süresiz ve geri dönüşümsüz sonuç alıncaya kadar İstanbul’da mücadeleye devam edilecektir. Koç Holding A.Ş. bu haksızlığı ve zulmü ortadan kaldırıncaya kadar, mücadeleye devam edilecektir” dedi.

Şirket olarak kendilerinin iflasına, 50 çalışanın ise mağduriyetine neden olan söz konusu kararın hukuka aykırı olduğuna dikkat çeken Aydın, “Yeniden yapılandırma kararı alınması açıkça hukuka aykırıdır. Çünkü yapılandırma kararı alınması faaliyet gösteren servislerin kapanacağı anlamına gelmemektedir. Gün geçtikçe Türkiye piyasasında büyüyen Ford markası nasıl oluyor da göstermelik yapılandırma yapıp bölge insanın ekmek kapısını kapatmaktadır. Aydınlar Ford servisinin açıldığı günden bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler son derece kaliteli ve müşteri memnuniyeti kapsamında yapılmıştır. Servisin kalite kapsamında tüm işlemlerini yürütmesine rağmen ve piyasada Ford modelleri artmasına rağmen yapılandırma adı altında haksız hukuksuz bir şekilde cebren ve hileyle sözleşme imzalattırmak vicdana uygun mudur?” diye konuştu.

Önceki gün yapmış oldukları basın açıklamasına cevap şeklinde bir açıklama yayınlayan Ford Otosan A.Ş.’nin açıklamasına da cevap veren Aydın, “Haberdeki cevabınıza bakıldığında hukuka uygun bir zeminde gösterip sözleşmeye mahkum edip kendinizi haklı çıkartmaya çalışıyorsunuz. Madem yapılandırma yapacaktınız neden 2016 yılında bayilik sözleşmesi yapmak üzere İstanbul’a çağırdınız ve neden sözleşmeyi süresiz bir şekilde yaptınız? Bu insanlar bunca emeği masrafı 1.5 yıllık işletme için mi yaptılar? Muhakkak ki hukuk mücadelesini haklı olan ve bölgenin gençlerine ekmek kapısı olan ve son derece kaliteli hizmet veren servis kazanacaktır” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ