İş dünyasının gözü Covid-19 aşısında

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı İbrahim Gözütok, covid-19 salgınının ekonomiyi olumsuz etkilediğini ve etkilemeye de devam ettiğini belirterek, “Umudumuz aşıda” dedi.

Ekonomi 17.12.2020 10:25:58 0
İş dünyasının gözü Covid-19 aşısında
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.12.2020 10:25

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı İbrahim Gözütok, covid-19 salgınının ekonomiyi olumsuz etkilediğini ve etkilemeye de devam ettiğini belirterek, “Umudumuz aşıda” dedi.

Türkiye’nin Çin’den temin ettiği aşının önümüzdeki günlerde risk gruplarından başlayarak herkese vurmayı planlaması ile birlikte aşı karşıtlarının da insanların kafasını karıştırmaya yönelik beyanlarda bulunduğuna dikkat çeken Gözütok, “Hem sağlımız hem de ekonominin yeniden canlanması için aşı büyük önem taşıyor. Bu konuda bilim adamları ve sağlık çalışanları dışında kimseye kulak asılmamalı” dedi.

“Tedbirlere uymak zorundayız”

İktidarın salgını yeniden kontrol altına alabilmek için bazı kısıtlama kararları almasını da değerlendiren TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Gözütok, “En az aşı kadar tedbirlere uymamız da önemli. Maalesef toplum olarak tedbirlere çok fazla riayet etmediğimiz de ortada. Bu mücadele topyekun yapılması gerekiyor. Herkesin sorumluluk duygusuyla ‘temizlik-maske ve mesafe’ kuralına uyması şart. Alınan tüm tedbirlere uymamız bu salgından kurtuluşun önemli bir reçetesi. Salgından ne kadar kısa sürede kurtulursak hem can kayıplarımızın önüne geçeriz hem de ekonomimizi yeniden ayağa kaldırırız” diye konuştu.

“Sektörel destekler ve yapılandırmalar önemli”

Salgınla mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde açıklanan ekonomik paketle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gözütok, “Kira desteği, sekteröl bazda yapılan hibeler, vergi, kdv düzenlemeleri elbette önemli. Beklentimiz bu desteklerin biraz daha artması yönünde. Vergi ve SGK borçlarına yönelik yapılandırma kararını da çok önemsiyoruz. İş dünyasına bir nebze de olsa nefes aldırdığını, önemli bir borç yükünden kurtardığını düşünüyorum.” Dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ