İngilizlerin sonbahar tercihi Türkiye

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı İşler, Avrupa'da Kovid-19 vakalarının artmasının, İngiliz turistlerin sonbahar tatil tercihlerini Türkiye'ye kaydırdığını söyledi.

Ekonomi 25.09.2020 13:18:58 0
İngilizlerin sonbahar tercihi Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.09.2020 13:18

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19'dan etkilenen sektörlerin başında gelen turizmde, salgına rağmen yerli ve yabancı misafirlerin ağırlanmaya devam edildiğini, Akdeniz ve Ege kıyılarında hareketliliğin sonbaharda da sürdüğünü belirtti.

Tüm olumsuzluklara rağmen sektörün içinden gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un süreci çok iyi yönettiğini ifade eden İşler, tüm dünyanın yaşadığı sıkıntıdan Türkiye'nin en az etkilenen ülkelerin başında geldiğini ifade etti.

Salgında bazı otellerin "iş yapılmaz" kaygısıyla açılmadığını anımsatan İşler, açan otellerin ise kazandığını dile getirdi.

Başta Rusya olmak üzere birçok ülkeden misafir ağırlayan Türkiye'de sezonun son aylarının beklenenden daha iyi yaşandığını bildiren İşler, Türkiye'nin bu yıl 16 milyon turist ve 11 milyar dolar gelir hedefinin bulunduğunu, buna doğru emin adımlarla gidildiğini aktardı.

İşler, Akdeniz çanağındaki rakip ülkelerde durumun daha kötü gözlendiğine işaret ederek, bunun sadece turizm değil sağlık altyapısıyla da ilgili olduğuna dikkati çekti.

Binlerce Rus turistin Antalya'ya tatil için geldiğini, gelmeye de devam edeceğini anlatan İşler, şöyle dedi:

"Bu senenin sürpriz ülkelerinden biri İngiltere. İngiliz turistlerin İspanya'ya karşı çok büyük bir ilgisi vardı. İspanya sınırlarını kapattı. Sağlık altyapısı ve hükümetin kararından dolayı ciddi hatalar yaptılar. Vaka sayılarının artmasının bir türlü önüne geçemediler."

İspanya, İtalya, Hırvatistan'a gidemeyen turistlerin Yunanistan ile Türkiye'yi kıyasladığını dile getirerek, "Yunanistan'ın sağlık altyapısının iyi olmaması ve Türkiye'nin çok iyi olması turistlerin tercihini buraya kaydırdı. Bunların başında İngilizler geliyor. Eylül ayında çok yoğun bir talep var. Şu anda İngilizler, İspanya'nın kendini kapatmasıyla rotasını Türkiye'ye çevirdi. Bunun en büyük sebebi pandemi sürecinin iyi yönetilmesi ve sağlık altyapımızın güçlü olması." değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz turistler Muğla'dan vazgeçemiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda, Kovid-19 sürecinde başlatılan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" kapsamında, Türkiye'ye gelen misafirler için her şey düşünülüyor.

Sağlığın ön planda tutulduğu tesislerde, salgına karşı alınan tedbirlerden taviz verilmiyor.

Bölgedeki otel ve mavi bayraklı plajlara gelen ziyaretçilerin, deniz ve havuza girme, güneşlenme alanlarında sosyal mesafe kuralı kapsamında hareket etmeleri sağlanıyor.

Birçok turistin tatil için tercih ettiği kente gelenler arasında İngilizler, yine ilk sırada yer aldı.

AA muhabirinin, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Muğla'ya 1 Ocak- 22 Eylül döneminde gelen 544 bin 918 turistin 250 bin 665'ini İngilizler oluşturdu.

Muğla, 2018'de 1 milyon 27 bin 304, geçen yıl ise 1 milyon 137 bin 108 İngiliz misafiri ağırladı.

Tatil için geldikleri kente hayran kalınca yerleşiyorlar

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın salgınla mücadele ettiği dönemde İngilizlerin tatil için Muğla'yı tercih etmesinin sektör temsilcilerini sevindirdiğini söyledi.

İngilizlerin Türkiye'de en çok Muğla'yı tercih ettiğini, her yıl tatil tercihlerini bu kentten yana kullandıklarını belirten Bingöl, "Birçok İngiliz misafir, tatil için geldiği kente hayran kaldığı için sonraki yıllarda buraya yerleşmeye karar veriyor." dedi.

"İngilizler Muğla'ya gelmek için adeta can atıyor"

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur da tercihlerini kolay kolay değiştirmeyen İngilizlerin bölgeyi sevdiğini dile getirdi.

Muğla ilçelerinin, İngilizlerin en çok mülk edindiği yerleşim birimlerinin başında geldiğini vurgulayan Okutur, şöyle konuştu:

"Şu an da çok ciddi bir İngiliz misafirimiz var. İngilizler Muğla'ya gelmek için adeta can atıyor. Şu an da Avrupa'da salgını en iyi yöneten ülke Türkiye. En mükemmel sağlık kuruşuna sahip olan ülke yine Türkiye. Bu durum ülke turizmi açısından büyük bir şans. Ülkemizde salgın anlamında turistler için hiçbir sıkıntı yok. Ancak Avrupa'nın kendi ülkelerinde koyduğu barajlar var. Birçok insan o barajları aşıp gelemedi. Yoksa İngilizler, Almanlar buraya gelmek için can atıyor. Özellikle son bir ayda İngiltere'den çok ciddi misafir ağırladık. Önümüzdeki sezon da Avrupa'daki dostlarımız Türkiye'ye gelecek ve ülkemizi bir numaralı turizm ülkesi yapacak. Gerek turistik tesisleri olarak gerekse doğal güzellikleri olarak Avrupa'nın bir numarası Türkiye önümüzdeki yıl zirvedeki yerini alacaktır."

Okutur, önümüzdeki aylarda da İngiltere'den bölgeye uçuşların devam etmesini beklediklerini kaydetti.



Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ