ING, Türk Eximbank'a 380 milyon avro kredi sağlayan konsorsiyumda yer aldı

-ING Türkiye Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay: -'ING olarak Türk Eximbank ile iş birliği yapmaktan çok mutluyuz. Bu kaynağın, ekonomimizin en önemli unsurlarından biri olan ihracatçılara, özellikle ihracat yapan

Ekonomi 30.06.2020 17:06:27 0
ING, Türk Eximbank
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.06.2020 17:06

İSTANBUL(AA) - ING’nin global koordinatörleri arasında yer aldığı ve lider düzenleyici olduğu kredi anlaşması ile Türk Eximbank; Dünya Bankası Grubu Üyesi olan International Bank for Reconstruction and Development’ın (IBRD) sunduğu garanti ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sağlanan kontrgaranti ile 380 milyon avro tutarında kaynak sağladı.

ING'den yapılan açıklamaya göre, iki yıl geri ödemesiz toplam 10 yıl vadeli işlem, bankacılık sektörü açısından Dünya Bankası’nın kısmi kredi garanti yapısı altında Türkiye’de gerçekleşen ilk, dünyada ise benzer yapıda ikinci işlem olma özelliğini taşıyor.

İhracatçıların orta ve uzun vadeli finansmandan yararlanmasını sağlayacak kredinin en az yüzde 10’u, cinsiyet eşitliği ilkesiyle Dünya Bankası ile geliştirilen yeni “Kadın Katılımı” tanımı kapsamında değerlendirilecek firmalara kullandırılırken, yüzde 70’i ise KOBİ’lerin finansmanında kullandırılacak. Kredi ile ayrıca yeni ihracatçıların da desteklenmesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Türkiye Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay, ING Grubu’nun sorumlu bankacılık anlayışıyla Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğini belirterek, "Son yıllarda büyük başarılara imza atan ihracatçılarımızın pandemi döneminden de güçlenerek çıkmaları için, ING olarak Türk Eximbank ile iş birliği yapmaktan çok mutluyuz. Bu kaynağın, ekonomimizin en önemli unsurlarından biri olan ihracatçılara, özellikle ihracat yapan KOBİ’lere çok değerli bir kaldıraç sunacağına inanıyoruz. Diğer taraftan cinsiyet eşitliği alanında öncü çalışmalara imza atan bir banka olarak, bu kredinin cinsiyet eşitliğini teşvik etmesi nedeniyle de büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye ihracatına destek vermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ