Iğdır şeftalisi sofralar için hasat edilmeye başlandı

Mikroklima özelliği ile Doğu’nun Çukurovası olan Iğdır’da tat, lezzet ve kokusuyla bölge halkının her zaman birinci tercihi olan yerli şeftalilerin hasat zamanı başladı.

Ekonomi 15.09.2021 13:44:41 0
Iğdır şeftalisi sofralar için hasat edilmeye başlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.09.2021 13:44

Mikroklima özelliği ile Doğu’nun Çukurovası olan Iğdır’da tat, lezzet ve kokusuyla bölge halkının her zaman birinci tercihi olan yerli şeftalilerin hasat zamanı başladı.

"Doğunun Çukurovası" olarak bilinen ve Doğu Anadolu’nun önemli meyve üretim alanı olan Iğdır’da olgunlaşan şeftalilerin hasadına başlandı. Kentin farklı yerlerinde hasat edilmeye başlanan şeftali bölge illere sevk ediliyor. Tat, lezzet ve kokusuyla bölge halkının her zaman birinci tercihi olan yerli şeftalilerden yöre halkı reçel ve komposto yapıyor. Aras Nehrinin kıyısı ve Ermenistan sınırında olan Kadıkışlak köyünde şeftali hasadı yapan üreticiler ürünlerin dalında tam olgunlaşmadan düşmemesi için yoğun bir mesai harcıyor.

Iğdır Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, Kadıkışlak köyünde birçok ürünün yetiştiğini belirterek şeftalinin de hasadının başladığını ve kentin ekonomisine katkı sağladığını söyledi. Yolcu; “Burada şeftali hasadı başladı, çiftçimize bereket diliyorum. İlimizde yaklaşık olarak bin 800 dönümlük şeftali üretim alanı mevcuttur. 4 bin ton civarında da bir rekolte beklentimiz var. Diğer ürünlerde olduğu gibi şeftalide de Doğu bölgesini Iğdır besliyor, diyebiliriz” dedi. Iğdır’da şeftalinin birçok çeşidinin yetiştiğini belirten Yolcu, “Genel olarak ilimizde yerli çeşit şeftalilerin ekimi ve yeni bahçe tahsisi yapılıyor. Bunun dışında Bursa çeşitleri de var. Ama Pazar ömrü ekonomik değer olarak yerli çeşit daha çok rağbet görüyor. Biz bu üretim alanını her aşamasında takip ediyoruz. Gerek bitki sağlığı konusunda gerek pazar konusunda da inşallah önümüzdeki dönemlerde daha çok çalışarak rekolteyi artıracağız “ dedi.

6 dönümlük bahçede ürünlerin zarar görmemesi için her gün ürün toplamaya çalıştıklarını belirten Hüseyin Zor; “Hasadını yaptığımız üründe kalite farkı olunca fiyatlar biraz yüksek oluyor. Ama şu an her yerde hasat olduğu için fiyat düşüktür. Topladığımız ürünleri Ağrı, Kars, Erzurum’a gönderiyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ