İbişler Tekstil'den Fatsa'ya 10 bin metrekarelik tekstil fabrikası yatırımı

- Fabrikada ilk aşamada 1.200 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor - İbişler Tekstil'in sahibi İlhan İbiş: - 'Belirli bir büyüklüğe ulaşan herkesi en azından kendi memleketine de yatırım yapmaya davet ediyorum. Böylece bölgeler aras?

Ekonomi 25.04.2021 13:26:45 0
İbişler Tekstil
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.04.2021 13:26

İSTANBUL (AA) - İbişler Tekstil, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapımı devam eden fabrikada sona yaklaştı.

İbişler Tekstil'den yapılan açıklamaya göre, şirket, salgın dönemine rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul Esenyurt'ta 700 kişinin istihdam edildiği 40 bin metrekarelik fabrikasının yanı sıra Düzce ve Fransa'da da üretim tesisleri bulunan İbişler Tekstil, Ordu Fatsa'da tekstil fabrikasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Fatsa OSB'de kurulacak fabrika, son aşamaya geldi. 10 bin metrekarelik kapalı alanda kurulacak fabrika, 90 gün sonra resmi olarak açılacak.

Fabrikada ilk aşamada 1.200 kişiye istihdam sağlanması hedeflenirken, fabrikanın, bölgedeki işsizlik rakamlarını önemli ölçüde aşağı çekmesi bekleniyor.


- "Fatsa fabrikası, Karadeniz'in en büyük tekstil fabrikası olacak"


Açıklamada görüşlerine yer verilen İbişler Tekstil'in sahibi İlhan İbiş, Fatsa fabrikasının Karadeniz'in en büyük tekstil fabrikası olacağını belirterek, "Kuşkusuz ülkemizin her noktasına yatırım yapmak önemli. İbişler Tekstil olarak ekonominin kalbinin attığı İstanbul'da yatırımlarımız var. Ancak memleketim Ordu'ya yatırım yapmanın gururunu yaşıyorum. Bu yatırımla bölgedeki işsizliğin azaltılmasına bir nebze de olsa katkı sunabilirsek çok mutlu olacağım." ifadelerini kullandı.

Salgına rağmen yatırımı durdurmayı bir an bile düşünmediğini aktaran İbiş, şunları kaydetti:

"Önemli olan bugünlerde bile yatırımını sürdürmektir diye düşünüyorum. Bu yatırımın bölgemiz için ne kadar önemli olduğunun da farkındayım. Belirli bir büyüklüğe ulaşan herkesi en azından kendi memleketine de yatırım yapmaya davet ediyorum. Böylece bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının ortadan kalkmasına iş insanları olarak önemli bir katkı sunmuş oluruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ