HAVELSAN 'uzaktan hasta takip edebilme hassasiyetini' 1 metrenin altına düşürdü

Türkiye, Hollanda ve Belçika'dan özel sektör firmalarının ve üniversitelerin yer aldığı projede, HAVELSAN kapalı alan yer belirleme algoritmasını geliştirdi ve uygulamayı da başarıyla test etti.

Ekonomi 1.03.2021 13:51:08 0
HAVELSAN
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.03.2021 13:51

ANKARA (AA) - Uluslararası Ar-Ge Destek Programı EUREKA'nın yazılım inovasyonu alt programı ITEA kapsamında HAVELSAN'ın eWatch (eSaat) Projesi için geliştirdiği algoritmalar, hedeflenen verileri sağlayarak testlerden başarıyla geçti.

Türkiye, Hollanda ve Belçika'dan özel sektör firmalarının ve üniversitelerin yer aldığı projede, HAVELSAN kapalı alan yer belirleme algoritmasını geliştirdi ve uygulamayı da başarıyla test etti.

HAVELSAN'ın geliştirdiği algoritma ile hastaların uzaktan takip edilebilme hassasiyeti de 1 metrenin altına düşürülmüş oldu.

Bluetooth Low Energy (BLE) teknolojileri kullanılarak geliştirilen algoritma, 2016 yılında başlayan ve 3 ülkeden birçok şirket ile kurumun yer aldığı söz konusu projenin en inovatif yönü seçilmişti.

Geliştirilen algoritma ile eSaat uygulamasını kullanan hastaların nefes, uyku düzeni, kalp sinyalleri gibi verileri takip ediliyor ve 1 metrenin altında hassasiyetle belirlenen konumu sayesinde sorun çıktığında hastaya hızla ulaşılması sağlanıyor.

Projenin en yenilikçi yönünün de dünyada ilk kez akademik bir çalışma dışında, uygulamalı olarak yer bildiriminin 1 metrenin altına indirilmesi olduğu belirtiliyor.

Sadece hastalara değil, doktorlara da kolay ulaşılmasını sağlayacak proje, gelen sinyallerin yansımalarını engellemek amacıyla iki ayrı algoritma ile geliştirildi. Projenin patent başvurusu da yapıldı.

Hastaneye kaldırıldıktan sonra sağlıkları izlenecek yaşlılar, sağlıklarını izlemek isteyenler, taburcu olduktan sonra hastanede veya hastane dışında hastaları takip edecek doktor ve hemşireler, sağlık sektöründe aktif olan hastane yöneticileri, akademik araştırmacılar ve potansiyel iş ortakları proje sonunda ortaya çıkacak ürün ve çözümlerden yararlanabilecek.

Muhabir: Göksel Yıldırım

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ