Groupe PSA, 2021'de küçük van tipi araçlarının tamamen elektrikli versiyonlarını tanıtacak

- Groupe PSA Hafif Ticari Araçlar İşletme Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot: - 'Groupe PSA, elektriğe geçiş atağına devam ediyor ve şimdi de performanstan hiçbir taviz vermeden tamamen elektrikli hafif ticari araç portföyün

Ekonomi 8.12.2020 17:11:15 0
Groupe PSA, 2021
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.12.2020 17:11

İSTANBUL (AA) - Groupe PSA; Peugeot e-Partner, Citroen e-Berlingo, Opel Combo-e ve Vauxhall Combo-e ile sıfır CO2-emisyonlu taşıma ve hizmetlerini piyasaya sunacak.

Şirket açıklamasına göre, Groupe PSA'nın Avrupa'daki hafif ticari araç portföyünün yüzde 100'ü 2021'in bitiminden önce elektrikli hale gelecek.

2019'dan beri Groupe PSA, yeni modellerinin hepsini tamamen elektrikli ya da şarj edilebilir hibrit versiyonlarında piyasaya sürdü. Groupe PSA, 2025'e kadar tamamen elektrikli bir portföy ortaya koymayı amaçlıyor.

2020'de orta van modellerinin (D-Van) ve büyük van modellerinin (E-Van) elektrikli türlerini piyasaya sürmesini takiben Peugeot, Citroen, Opel ve Vauxhall markaları, 2021'de küçük van tiplerinin (B-Van) ve ilgili yolcu araçlarının da tamamen elektrikli türleriyle ürün yelpazelerini tamamlayacak.

Groupe PSA'nın küçük vanlarının yeni nesli "2019 Yılın Van Tipi Aracı" ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödülün sahibi oldu. Yolcu tipi araçları da AutoBest'in "Avrupa 2019'un En Değerli Aracı" ödülüne layık görüldü. 2018 Eylül ayındaki piyasaya sürümünden beri dünya çapında 650 bin birimi aşan satış gerçekleştirildi.


- "Groupe PSA, elektriğe geçiş atağına devam ediyor"


Elektrikli küçük vanlar ve akü paketleri Vigo tesisinde (Galiçya, İspanya), elektrikli motorlar Tremery'de (Fransa) ve şanzıman dişilileri Valenciennes'de (Fransa) bir araya getirilecek.

eCMP platformundan gelen güç aktarım mekanizması; 100kW'a kadar güç çıkışına olanak tanıyan su soğutmalı 50kWh elektrikli akü, 100kW/136bg elektrikli motor ve iki güç seviyesinde çalışabilen araç içi şarj aygıtından (tek-fazlı 7.4kW ve üç-fazlı 11kW) meydana geliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Groupe PSA Hafif Ticari Araçlar İşletme Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot, "Küçük vanların ve ilgili yolcu araçlarının bu tamamen-elektrikli türleriyle Groupe PSA, elektriğe geçiş atağına devam ediyor ve şimdi de performanstan hiçbir taviz vermeden tamamen elektrikli hafif ticari araç portföyünü sunuyor." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ