FKA “Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi” mali destek programını başlattı

FIRAT KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERİ ABDULVAHAP YOĞUNLU, MALİ DESTEK PROGRAMIYLA İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ VERDİ

Ekonomi 12.08.2020 11:36:31 0
FKA “Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi” mali destek programını başlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.08.2020 11:36

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla 2020 Yılı “Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi” mali destek programını başlattı.

Programa ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, program ile imalat sanayinde Malatya ve Elazığ illerinin üretim, yenilikçilik ve dış ticaret kabiliyetlerini artıracak fiziki ve hizmet altyapılarının güçlendirilmesinin, Bingöl ve Tunceli illerinin tarıma dayalı sanayiye girdi teşkil edilebilecek altyapı ve hizmet modelleri geliştirmeye yönelik ortak kullanım alanlarının oluşturulmasının ve bölge sınırları içerisinde Yukarı Fırat Havzası Turizm Markalaşması ve Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesine katkı sağlayacak fiziki ve hizmet altyapılarının geliştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Yoğunlu, program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 16,5 milyon TL olduğunu, desteklenecek projelerle bölgeye yaklaşık 22 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü belirterek, her bir başvuru için verilecek toplam destek miktarının asgari 375 bin TL ve azami 2 milyon 250 bin TL olabileceğini kaydetti.

Ajans olarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlamaya yönelik çalışmalara devam edeceklerinin altını çizen Yoğunlu, “Program kapsamında uygulanacak projelerin başta TRB1 illerimiz olan Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi” Mali Destek Programına başvuru kabulü 17 Ağustos ile 30 Ekim 2020 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek olup, programlara ilişkin detaylı bilgiye ve rehberlere www.fka.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ