fizy İstanbul Müzik Haftası sona erdi

- Festivalin son gününde Pilli Bebek, Moğollar, Pentagram, Norm Ender ve Teoman sahne aldı

Ekonomi 10.11.2019 12:39:46 0
fizy İstanbul Müzik Haftası sona erdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.11.2019 12:39

İSTANBUL (AA) - fizy İstanbul Müzik Haftası, müziğin sevilen isimlerinin etkileyici performanslarıyla sona erdi.

fizy'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve 200 bini aşkın müziksevere unutulmaz anlar yaşatan fizy İstanbul Müzik Haftası, bu yıl genç yeteneklere programında yer verirken, efsane isimleri de sevenleriyle buluşturdu.

Türkiye'nin dijital müzik platformu fizy'nin ana sponsorluğunda, Atlantis Yapım ve SM Production iş birliği ile hayata geçen müzik haftasının son gününde rock ve metal müziğin en güçlü yorumcuları seyirciyle buluştu.

Festivalin son günü, Ankaralı alternatif rock müziğin önemli gruplarından "Olsun" şarkısıyla bilinen Pilli Bebek'in performansıyla başladı. Ardından sahneye çıkan Anadolu rockın en güçlü temsilcilerinden Moğollar, "Geri Sayım", "Selvi Boylum" ve "Resimdeki Gözyaşları" gibi sevilen şarkılarını seyirciyle birlikte seslendirdi.

2006 yılında yıldızı parlayan ve son şarkılarıyla beğeni toplayan Norm Ender, sevenlerinin de eşlik ettiği "Mekanın Sahibi", "Deli" ve "Benim Stilim" şarkılarını seslendirdi.

Yakın zamanda annesini kaybettiği için festivale katılamayacağını açıklayan Haluk Levent, Twitter'daki paylaşımının ardından sahnedeydi. Levent, "Birkaç gün önce annemi yitirdim. Benim için buraya bilet alıp gelen insanlar için en azından şu an, eğlenmeye eğlendirmeye psikolojik olarak hazır olmadığımı hissettim. Size saygımdan dolayı grup arkadaşlarımla gelip sadece iyi akşamlar dilemek istedim. Lütfen beni bağışlayın." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki heavy metal müziğin en başarılı ismi Pentagram, "Bu Alem", "No One" ve "Şeytan" gibi şarkılarını seslendirdi.

Günün son konseri ise "On Yedi", "Gemiler" ve "Gönülçelen" gibi nice şarkısıyla anılarda yer eden Teoman'a aitti. Sanatçı, "Duş", "Uykusuz Her Gece", "Renkli Rüyalar Oteli" ve "İstanbul’da Sonbahar" gibi en sevilen şarkılarını seslendirerek geceye ve fizy İstanbul Müzik Haftası’na yakışır bir finale imza attı.

Konserlerin ardından müzikseverler, Volkswagen Arena'da DJ Nikki Wild ve Shantel ile, Kadıköy Sahne'de ise DJ Hakan Küfündür ve DJ Özge 90'lar Türkçe Pop Party ile eğlenceye devam etti.


- Pentagram ile heavy metale bir bakış


Konserlerin hemen öncesinde heavy metal müziğin duayen grubu Pentagram'la gazeteci Sinem Vural, "Ülkemizde Heavy Metal Müziğin Serüveni" başlıklı bir sohbet gerçekleştirdi.

1990 yılında yayınladıkları ilk albümü vapurda sattıklarını söyleyen grup, 2020'de çıkacak olan yeni albümün müjdesini verdi.

Ekipten Ogün Sanlısoy, "Bugünlerde kimse birbirinin kıyafetini ilginç bulmuyor. Siyah tişörtlü metalci adamlar, hep uzak durulması gerekenlerdi. Biz müzikle iyi bir şeyler yapmaya çalışırken hep yalnızdık. Her türlü zorluğa rağmen aşkla yaptık. Bu yüzden de fazla bağlandık." ifadelerini kullandı.

Dönemin yokluğu içindeki uğraşın onları bugüne getirdiğini belirten Hakan Utangaç ise zamanında bütün yapım şirketlerini gezdiklerini ve ret cevabı aldıklarını aktardı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ