Fiyatlardaki düşüş, balıkçıların yüzünü güldürdü

Av yasağının 1 Eylül itibari ile sona ermesinin ardından balıklar, tezgahlardaki yerini aldı. Elazığ Kapalıçarşı’da hamsinin kilosu 25 TL’den, mezgit 40 TL’den ve istavrit 20 TL’den satışa sunuluyor.

Ekonomi 18.09.2021 14:55:10 0
Fiyatlardaki düşüş, balıkçıların yüzünü güldürdü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.09.2021 14:55

Av yasağının 1 Eylül itibari ile sona ermesinin ardından balıklar, tezgahlardaki yerini aldı. Elazığ Kapalıçarşı’da hamsinin kilosu 25 TL’den, mezgit 40 TL’den ve istavrit 20 TL’den satışa sunuluyor.

Balık sezonu başladıktan sonra çeşitli balık türleri tarihi Elazığ Kapalıçarşı tezgahlardaki yerini aldı. Özelikle av yasağının kalkması üzerine balık bolluğu tezgahlardaki fiyatlara yansıdı. Vatandaşın en çok tercih etiği balıklar arasında hamsi ve istavrit var. Balıkçı esnafı fiyatlarda daha çok indirim olacağını belirti. Esnaf ve vatandaş fiyatların düşmesinden dolayı memnun olduğunu söyledi.

40 yıldır balıkçılık yaptığı belirten Kapalıçarşı esnafından Nihat Öztürk, “Balıklarda indirim başladı. Sezon başında fiyatlar biraz yüksekti ama şimdi düşüş var. Yarı yarıya düşüş var diyebiliriz. İstavrit 40 liradan 20 liraya, hamsi 40 liradan 25 liraya, mezgit 60 liradan 40 liraya düştü. Bütün deniz balıklarında düşüş var. İnşallah bundan sonra da düşer vatandaş bol bol balık yer. Fiyatlar düşük olduğunu için rağbet var. Umarım böyle devam eder. Şuan en çok Hamsi ve İstavrit satılıyor” diye konuştu.

Balığa bu sene yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Kapalıçarşı esnafından Tayhan Öztürk, “Balıklarda bu sene fiyatlar düştü. Karadeniz hamsi ilk başlarda 50 liraydı, şuan 25 lira. Karadeniz istavrit 35 lirayla başladı şuanda 20 liraya düştü. Bu sene balık bolluğu var. Millet balığa doyacak. Şuan Elazığ’da hamsi, palamut ve istavrite yoğun bir rağbet var. Balık çeşitleri çok, durumdan memnunuz müşterilerimizi bekliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ