Fernando Alonso, Toyota ile Dakar hazırlığında ilk yarışını tamamladı

- Toyota GAZOO Racing pilotları Fernando Alonso ve Marc Coma, Dakar Rallisi hazırlığı kapsamında Güney Afrika’daki “Lichtenburg 400” yarışına katıldı

Ekonomi 19.09.2019 15:38:00 0
Fernando Alonso, Toyota ile Dakar hazırlığında ilk yarışını tamamladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.09.2019 15:38

İSTANBUL(AA) - Toyota GAZOO Racing pilotları Fernando Alonso ve Marc Coma, Dakar Rallisi hazırlığı kapsamında Güney Afrika’daki “Lichtenburg 400” yarışına katıldı.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Namibya ve Polonya’da başarılı bir antrenman programını tamamlayan F1 Dünya Şampiyonu Alonso, Toyota Hilux ile ilk ralli raid yarışına katıldı.

İkili öncelikle 300 kilometrelik antrenman etabını tamamladı. Yarış günü sıralamayı belli edecek seansa 10. sırada başlayan ve önden gelen sürücülerin yarattığı dumana rağmen, Alonso en iyi üçüncü zamanı elde etmeyi başardı. İspanyol sürücüyü geçen sadece yine Hilux kullanan Henk Lategan ve Giniel de Villiers oldular.

Alonso ve Coma yarışa ise üçüncü sırada başladılar ve 27. kilometrede takla attılar. Hilux’ın ön camı kırıldı ve ekip camı yerinden çıkarırken zaman kaybetti. Ancak tüm bu zorluklara karşın ikili, yola devam etti ve toplam 190 kilometrelik etaplarda rekabetçi dereceler elde ettiler.

Servis alanında yeni camın takılması ve gövdede yapılan düzeltmelerle yola devam eden Alonso, ikinci yarıda bir kuşun cama çarpmasıyla yeniden kırılan camla yola devam etmek zorunda kaldı.

Toyota GAZOO Racing adına test amacı taşıyan bu ralliyi Alonso iyi derecelerle birlikte 16. sırada tamamladı. Toplamda 728 kilometre yol kat eden Alonso, birçok farklı zeminde aracı kullanmış oldu.

Bununla birlikte Toyota GAZOO Racing Güney Afrika takımı Giniel de Villiers ile yarışı kazanırken, diğer takım arkadaşı Henk Lategan sezonun bitimine bir yarış kala seride şampiyonluğu elde etti.

Fernando Alonso ve Marc Coma’nın yoğun hazırlık programı 3-9 Ekim arasında Fas Rallisi ile devam edecek. Dakar Rallisi’nin habercisi olarak görülen Fas’taki bu mücadelede 2 bin 500 kilometrelik yol kat edilecek ve bunun yaklaşık bin 900 kilometresi kum tepesi geçişleri ve zorlu toprak yollarla oluşturulan özel etaplar olacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ