Faruk Alpaslan; Hedefleri ekonomik darbe

Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve siyasetçi Faruk Alpaslan, yabancı güçlerin FETÖ örgütü ile birlikte ülkemizde ekonomik bir darbe girişimine soyunduğunu belirterek, “15 Temmuz’da yapamadıkları darbeyi, şimdi ekono

Ekonomi 1.12.2016 12:50:32 0
Faruk Alpaslan; Hedefleri ekonomik darbe
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.12.2016 12:50

7 Haziran seçimlerinde siyasete soyunduğu için; Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Eğitim Birimi Yönetim Kurulu Üyeliği, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanlığı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerinden istifa eden ve şimdi Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı görevini sürdüren Faruk Alpaslan, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

“YENİ İHANET PEŞİNDELER”

Ülkenin üzerinde birilerinin kara bulutlar gezdirdiğini ve Türkiye’yi sıkıntıya sokmak için her türlü ihaneti gerçekleştirdiğini anlatan Faruk Alpaslan, bazı güçlerin; Gezi olayları, 17-25 Aralık darbesi ve 15 Temmuz ihaneti ile başaramadıkları darbe girişimlerinin ardından, yeni bir yöntem izlediklerinin altını çizdi.

Alpaslan, Türkiye’yi ekonomik darbe ile çökertmek için yeni ihanetlerin peşinde olan güçlere karşı herkesin uyanık olmasını isteyerek, “Çeşitli oyunlarla başaramadıkları darbeyi, şimdi ekonomik bir hamle ile başarmak istiyorlar. Tüm milletimizin bu konuda uyanık olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz kalkışmasının çok acımasız olduğunu hatırlatan Alpaslan, “15 Temmuz günü FETÖ tarafından haince ve zalimce bir darbe girişimi oldu. Ancak milletimizin birlikteliği ile bu darbe girişimi başarısız oldu. Darbecilerin, silahları, tankları, helikopterleri ve uçakları işe yaramamıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, ‘Onların tankları, topları, uçakları varsa ben şuna inanıyordum sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımın imanı vardı. Bu darbe girişimi yüzünden; 208 vatandaşımız şehit olmuş, 232'si ağır olmak üzere bin 500'e yakın kişi de yaralanmıştır. Bununla birlikte Türkiye'nin hiçbir yerinde sokağa çıkarak darbecilere destek olan tek bir sivil vatandaşımız olduğuna dair haber hamdolsun gelmedi. Bu bakımdan 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği büyük ders olarak bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır’. Şimdi bu darbe girişiminde başarılı olamayanlar, yeni ve farklı yöntemler uygulayarak Türkiye’yi ekonomik anlamda çökertmek istiyor” diye konuştu.

ALPASLAN, DOLARIN SEYRİNİ YIL YIL AÇIKLADI

Alpaslan, Ak Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından, 2013 yılı sonlarına kadar doların değerinin Türk Lirası karşısında pek yükselmediğini, ancak bazı güçlerin devreye girerek bu seyri değiştirdiğini ifade etti.

Doların değerinin, 2013 yılı ortalarındaki Gezi olaylarına kadar genelde 1.50 ile 1.80 TL arasında değiştiğini belirten Alpaslan, ancak sonraki süreçte Türk Lirası’nın değer kaybetmeye başladığını, doların ise değerini artırdığını söyledi. Alpaslan, 17-25 Aralık girişimi ile 15 Temmuz Darbe kalkışmasının bundan büyük rolü olduğunu söyleyerek, sonraki süreçte ise uygulanan ekonomik darbe ile doların değerinin 3,50’lere kadar yükseldiğini söyledi.

Doların, 14 yıllık seyrini anlatan Alpaslan, “Bakın Ak Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında dolar 1.70 TL idi. 2007 yılına kadar dolar sürekli düştü ve 1.13 TL’ye kadar geriledi. 2008 yılında yeniden 1.70 TL olan dolar, 2010 yılına kadar yine düşüşe geçerek 1.50 TL civarında seyretti. 2011 ve 2012 yıllarında 1.80 TL olan dolar, Gezi olaylarının olduğu 2013, 17-25 Aralık darbe girişimi ve 15 Temmuz 2016 kalkışması ile birlikte yeniden yükselişe geçti. 1.77 TL’den, 3.00 TL’lere kadar yükselen dolar, şimdi ise bazı güçlerin de devreye girmesi ile 3.50 TL’lere kadar yükseldi. Ancak halkımızın dövizlerini bozdurarak bu oyunu da bozacaklarına yürekten inanıyorum. Bu ekonomik savaşı da mutlaka kazanmalıyız. O yüzden sosyal medyada başlatılan, ‘Ne kadar euro ve dolar varsa bozduruyoruz’ kampanyalarını da çok önemsiyorum. Ben de çevremdeki herkese dövizlerini bozdurmalarını söylüyorum. İnşallah bu dönemi de hep birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı. Kaynak: Van Bölge Gazetesi - Bişar Ulutaş
 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ