Esnaf ve Sanatkarlara faiz indirim müjdesi

Malatya Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı, Teskomb Denetim Kurulu Ali Evren Halk Bankasından Kullandırılan Kooperatif Kredilerinde Yıllık Yüzde2 Olan Banka Komisyonunun 100 Bin Tl’ye Kadar Yüzde 0, 100 Bin Tl Üzerindeki T

Ekonomi 21.10.2019 13:20:46 0
Esnaf ve Sanatkarlara faiz indirim müjdesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.10.2019 13:20

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı, TESKOMB Denetim Kurulu Ali Evren Halk Bankasından kullandırılan kooperatif kredilerinde yıllık yüzde2 olan banka komisyonunun 100 bin TL’ye kadar yüzde 0, 100 bin TL üzerindeki tutarlar için ise yüzde 1 faiz uygulanacağını söyledi.

Başkan Evren, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından Antalya’da gerçekleştirilen İstişare ve Eğitim Seminerini değerlendirdi. Evren, Antalya’daki toplantıya Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanı sıra AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ve yardımcılarının da katıldığını söyledi.

Toplantı ile ilgili konuşan Evren, “Alın terimiz bu bayrağın göklerde dalgalanması için. Barış Pınarı Harekatına Esnaftan Tam Destek pankartı açılarak ülkemizin birlik ve beraberlik vurgusu yapılmıştır. Toplantıda piyasaların kırgınlığının giderilmesi, esnaf ve sanatkarların kalkınması, teknolojik imkanlardan faydalanması için daha fazla ve düşük faizli kredi verilmesi faiz oranlarının indirilmesi için yapmış olduğumuz söylemlere karşın Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan esnaf ve sanatkara kullandırılan krediler ilgili müjde geldi. Sayın Pekcan’ın açıklamalarına göre esnaf sanatkara kullandırılan kooperatif kredilerinde yapılan iyileştirmeler ile kredi vadeleri 5 yıla çıkarılırken, ödeme vadeleri 3 ve 6 aylık periyotlara yükseltildi. Halk Bankasından kullandırılan kooperatif kredilerinde yıllık yüzde 2 olan banka komisyonu 100 bine kadar yüzde 0, 100 bin üzerindeki tutarlar için yüzde 1 olarak uygulanacak. Ayrıca yeni yılda esnaf ve sanatkar için uygulanacak istihdam kredi için yeni çalışma yapılacağını dile getirdi. Faizin indirilmesine katkı sunan Ticaret bakanı Sayın Ruhsan Pekcan ve TESKOMB Genel Başkanı Sayın A.Kadir Akgül’e teşekkür ederim” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ