Erzurum’dan Ocak ta 13 sektör ihracat yaptı

2020 yılında 2 milyon 356 bin dolarlık ihracat kaydedilirken, bu yılın ilk ayında 2 milyon 596 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. En fazla değerde ihracat kaydeden sektör 1.4 milyon dolarla çimento sektörü oldu.

Ekonomi 9.02.2021 09:31:36 0
Erzurum’dan Ocak ta 13 sektör ihracat yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.02.2021 09:31

2020 yılında 2 milyon 356 bin dolarlık ihracat kaydedilirken, bu yılın ilk ayında 2 milyon 596 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. En fazla değerde ihracat kaydeden sektör 1.4 milyon dolarla çimento sektörü oldu.

Ocak ayında Erzurum’dan yapılan ihracat 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 10.2 oranında artış gösterdi. 2020 yılında 2 milyon 356 bin dolarlık ihracat kaydedilirken, bu yılın ilk ayında 2 milyon 596 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. En fazla değerde ihracat kaydeden sektör 1.4 milyon dolarla çimento sektörü oldu.

Artış Kaydeden 5 Sektör

Erzurum’dan ihracatta bir önceki yıla göre 5 sektör ihracat değerinde artış, 8 sektör ihracat değerinde ise düşüş görüldü. Artış oranı Deri ve deri mamulleri sektöründe yüzde 2104, çimento cam, seramik ve toprak ürünleri sektöründe yüzde 909.1, hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründe yüzde 411.8, mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektöründe yüzde 61.3, demircilik sektöründe ise yüzde 9.7 olarak kaydedildi.

Düşüş Kaydeden Sektörler

Yıllık bazda en fazla değerde düşüşün yaşandığı sektör yüzde 97.9 ile halıcılık sektörü oldu. Yılın ilk alında bir önceki yıla göre ihracat değeri düşüş oranı Elektrik sektöründe yüzde 94.1, otomotiv endüstrisi sektöründe yüzde 91.4, kimyevi maddeler sektöründe yüzde 57.4, makine sektöründe yüzde 41.9, iklimlendirme sanayisinde yüzde 20.8, çelik sektöründe yüzde 14.4, madencilik sektöründe ise yüzde 10.2 oldu.

Sektörel Dağılım

TİM verilerine göre Ocak 2021 döneminde çimento sektörü 1 milyon 417 milyon dolar, madencilik sektörü 459.1 bin dolar, kimyevi maddeler sektörü 279.1 bin dolar, demir ve demir dışı metaller sektörü 189.1 bin dolar, makine ve aksamları sektörü 78.6 bin dolar, otomotiv endüstrisi sektörü 48.9 bin dolar, çelik sektörü 48.9 bin dolar, mobilya sektörü 27.2 bin dolar, iklimlendirme sanayisi sektörü 23.0 bin dolar, yaş meyve ve sebze sektörü 11.3 bin dolar, hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü 10.6 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ