Erdoğan halkı soymak isteyen fırsatçıları uyardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada marketlerdeki ya da diğer satış yerlerindeki fiyatların doların düşmesine rağmen hala yüksekte kalmasının doğru olmadığını ve bunların artık indirilmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomi 27.01.2019 22:49:29 0
Erdoğan halkı soymak isteyen fırsatçıları uyardı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada marketlerdeki ya da diğer satış yerlerindeki fiyatların doların düşmesine rağmen hala yüksekte kalmasının doğru olmadığını ve bunların artık indirilmesi gerektiğini söyledi. Bu doğrultuda atılacak adımlarla ansızın yapılan teftişler ile büyük cezaların da geleceğinin mesajını verdi.

Erdoğan bunu söylerken aslında şuna da işaret ediyor ki; fiyatların hala yüksek olmasının en büyük sebebi piyasa değil piyasadaki satıcılardir. Bu yüzden Erdoğan artık konuşmanın bir anlamı kalmadığını ve harekete geçirilip fiyatı düşürmeyenlerin maskesinin düşürülerek operasyon çekileceğini bugünkü konuşmasında dile getirdi.

Erdoğan "serbest piyasa diyerek fiyatları haksız bir şekilde yüksek tutuyorlar" diyerek serbest piyasanın böyle olmayacağını halka zulüm edilemeyeceğini anlatıp artık ani teftişler ile teröristlerin inlerine girildiği gibi bu fiyatı yüksek tutanların da dükkanlarına girileceğini söyledi. 

Evet ne yazık ki kimi kesimler indirirken, kimi kesimler ise serbest piyasa mantığı ile fiyatları yüksek oranda tutmaya devam ediyor. Halk da bunun sorumluluğunu Erdoğan'a yüklüyor. Oysa sorumlular fırsatçı marketler. Devlet bir yandan market denedimlerini yapıp fırsatçılara ceza keserken, halk da fiyatlarını indirmeyen marketlerden alışveriş yapmamalı. Ayrıca fahiş fiyat uygulamasını sürdüren marketler de şikayet edilmeli.

SİZDEN İSTEĞİMİZ

Bu gönderiyi beğenerek, sosyal medyada paylaşarak veya whasapp'tan telefon rehberinizdeki kişilere göndererek daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilir, daha fazla insanın bu konu hakkında bilinçlenmesine destek verebilirsiniz..


Anahtar Kelimeler: