Enerya’dan gaz servisinde kısıtlama

Enerya Erzincan Gaz Dağıtım A.Ş., Erzincan Organize Sanayi Müdürlüğüne yazı göndererek günlük doğalgaz kullanımının yüzde 40 oranında azaltılması çağrısında bulundu.

Ekonomi 21.01.2022 15:53:44 0
Enerya’dan gaz servisinde kısıtlama
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.01.2022 15:53

Enerya Erzincan Gaz Dağıtım A.Ş., Erzincan Organize Sanayi Müdürlüğüne yazı göndererek günlük doğalgaz kullanımının yüzde 40 oranında azaltılması çağrısında bulundu.

İran’ın gaz sevkiyatını durdurması ve günlük talebin 290 milyon metreküp seviyelerini aşması nedeniyle BOTAŞ, sanayiciye günlük doğalgaz kullanımını yüzde 40 oranında azaltma talimatı verdi. Kısıntı ile üretimin aksayacağını savunan sanayi sektörü temsilcileri karara tepki göstererek yurt içi ve yurt dışında taahhütleri olduğunu, ihracat teslimatlarında büyük baskı yaşanacağını bildirdiler.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) yüksek miktarda doğalgaz çeken Organize Sanayideki bazı sanayi kuruluşlarına gönderdiği yazıda gaz tedarikindeki kesintilere bağlı olarak günlük çekiş miktarını sınırladı. Sınırlama nedeninin kış koşullarından dolayı konutlardaki gaz tüketiminin artmasıyla Türkiye’de günlük talebin 290 milyon metreküp seviyelerini aşmasıyla, aynı zamanda İran’ın Türkiye’ye gaz sevkiyatını durdurmasının rol oynadığı belirtildi.

Ahlatcı Holding bünyesindeki Enerya Erzincan Gaz Dağıtım A.Ş.’den Erzincan Organize Sanayi Müdürlüğüne gönderilen yazıda şu bilgilendirme yapıldı:

“BOTAŞ tarafından dağıtım şirketleri ile paylaşılan bilgi doğrultusunda son günlerde mevsimsel koşulların etkisinin artması ve yurt dışı arz kaynaklarından sağlanan doğalgaz miktarındaki azalmalar nedeniyle ülkemizde arz- talep dengesinin sağlanmasında bazı güçlüklerle karşılaşıldığı anlaşılmaktadır. Ülkemizde arz-talep dengesinin sağlanmasında karşılaşılan güçlüklerin bertaraf edebilmek ve sistem dengesini sağlanabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanması zaruri yeti doğduğu belirtilmektedir.

Mevzuat ve sözleşme hükümleri kapsamında; ülkemiz doğalgaz arz güvenliğinin sağlanmasını teminen, şebeke işletmecisi konumunda olan iletim şirketinin talimatlarına dağıtım şirketlerinin ve ilgili tüketicilerin uyması zorunludur.

Bu çerçevede; 21.01.2022 saat: 08.00 itibariyle ikinci bir bildirime kadar sözleşmenizde belirtilen miktarın ilgili aya ait gün sayısına bölünmesi sonucu elde edilen günlük ortalama doğalgaz miktarının yüzde 60’ına tekabül eden doğalgaz miktarı ile sınırlandırılmıştır.

Ocak 2022 dönemi için şirketimize bildirilen 325 bin Sm3’e göre günlük doğalgaz tüketim miktarınız 10 bin 484 Sm3’tür, tüketiminizin yüzde 60’lık kısmına karşılık gelen 6 bin 290 Sm3’ü geçmeniz (talimata aykırı hareket etmeniz) durumunda BOTAŞ tarafından uygulanacak olan müeyyideler tarafınıza aynı koşullarda yansıtılacaktır.

Söz konusu doğalgaz kısıntısı ile ilgili olarak gerekli her türlü tedbirin alınması ve sistem dengesinin yeniden sağlanması yönünde sağlayacağınız katkı ve işbirliği için teşekkürlerimizi bildiririz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ