Enerya, Antalya'da 150 bin doğal gaz abone sayısına ulaştı

ANKARA (AA) - Enerya Antalya, Aydın, Denizli ve Erzincan'dan Sorumlu Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukcu, Enerya'nın Antalya'da 2010 yılında 734 doğal gaz olan abone sayısını, 10 yılda etkili şebeke yatırımlarıyla 150 bine çı

Ekonomi 23.03.2021 12:35:19 0
Enerya, Antalya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.03.2021 12:35

ANKARA (AA) - Enerya Antalya, Aydın, Denizli ve Erzincan'dan Sorumlu Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukcu, Enerya'nın Antalya'da 2010 yılında 734 doğal gaz olan abone sayısını, 10 yılda etkili şebeke yatırımlarıyla 150 bine çıkardıklarını bildirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Tulukçu, yıllık 4 milyar metreküp gaz hacmi ve 15 bin kilometreye varan doğal gaz şebekesiyle, Türkiye'de doğal gazı yaygınlaştırma çalışmalarının en önemli aktörlerinden biri olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin en yaygın ikinci özel doğal gaz dağıtım şirketi olarak 10 şehirde yaklaşık 1,5 milyon aboneye hizmet götürdüklerine işaret eden Tulukcu, "Son üç yılda şebekemizi yüzde 36 büyüttük. Antalya, hizmet verdiğimiz önemli illerimizden biri. Tüm sektörleri etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle çalışmalarımız bir miktar yavaşlasa da yeni normalle birlikte hızlandık ve yatırımlarımızı aksatmadan sürdürdük." değerlendirmesinde bulundu.

Tulukcu, geçen yıl Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Serik ve Döşemealtı'nda yeni yatırımlarla Antalya halkını doğal gaz konforuyla buluşturmaya devam ettiklerini aktardı.

Bu çalışmalarda 2021 itibarıyla 150 bin aboneye ulaştıklarını kaydeden Tulukcu, şu ifadeleri kullandı:

"Antalya'da 2010 yılında 1 mahalle ve 734 abone ile başlayan doğal gaz yolculuğumuz, 10 yılda etkili şebeke yatırımlarıyla 150 bine çıkardık. Enerya olarak önümüzdeki dönemde de Antalya'nın diğer ilçelerinde yeni yatırımlarımızla hizmet sağlayacağız. Salgın süreci nedeniyle abonelerimizin toplu alanlara çıkmadan işlemlerini yürütebilmeleri adına dijital uygulamalarımızı hızla hayata geçirerek kesintisiz hizmet vermeye odaklandık. Antalya'da sıcak iklimi nedeniyle alternatif ısınma kaynakları daha fazla tercih ediliyordu ancak bilgilendirme çalışmalarımız doğrultusunda doğal gazın tüm faydalarını Antalyalılar da yaşamaya başladı."

- Doğal gazla ev ekonomisine katkı

Tulukcu, tüm dünyada en güvenli yakıt olarak kabul edilen doğal gazın alternatif ısınma türlerine göre ev ekonomisine ciddi anlamda destek olduğunu vurguladı.

Doğal gazlı bir kombinin bir mekanın tümünü eşit sıcaklıkta ısıttığı için diğer ısınma türlerine göre çok daha avantajlı olduğunun altını çizen Tulukcu, şunları kaydetti:

"Doğal gazlı bir kombi bir mekanın tümünü eşit sıcaklıkta ısıttığı için diğer ısınma türlerine göre çok daha avantajlı. Diğer alternatif ısınma yöntemlerine kıyasla, 4 kişilik bir ailenin 120 metrekarelik bir evde yaşadığını ve ortalama yıllık 700 metreküp doğal gaz kullandığını varsayarsak, Antalyalılar doğal gaz kullanımıyla yılda ortalama 2 bin 500 lira tasarruf edebiliyor. Doğal gaz dönüşüm kredisi kullananlar bu rakamı 3-3,5 yılda telafi edebilirler."

Tulukcu, VakıfBank ile doğal gaz dönüşümü yaptırmak isteyenlere özel, 15 bin liraya varan bireysel kredi kampanyası başlattıkları bilgisini de paylaştı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ