Enerjisa Enerji'nin geliri yılın ilk yarısında yüzde 13 arttı

- Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi Pınar: - 'Yatırımlarımız pandemiye rağmen 2020 yılının ilk yarısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 273 artış göstererek 570 milyon liraya oldu'

Ekonomi 11.08.2020 11:02:52 0
Enerjisa Enerji
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.08.2020 11:02

ANKARA (AA) - Elektrik dağıtım ve perakende satış sektöründe faaliyet gösteren Enerjisa Enerji'nin gelirleri bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artırarak 2 milyar 565 milyon liraya yükseldi.

Enerjisa Enerji'den yapılan açıklamaya göre, yüzde 20'si halka açık olan ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON SE olan şirket, 30 Haziran itibarıyla mali tablolarını açıkladı.

Buna göre, Enerjisa'nın konsolide faaliyet gelirleri bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 2 milyar 565 milyon liraya çıktı ve şirketin net karı 754 milyon liraya ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel sağlık sistemi ve geleneksel iş modellerinde kırılganlık ortaya çıkardığını belirtti.

Salgın süresince ana önceliklerinin insan sağlığı ve operasyonel sürdürülebilirlik olduğunu aktaran Pınar, şunları kaydetti:

"Sürecin yönetiminde hekimlerimizin danışmanlığı ve tüm üst yönetimimizin katılımıyla iş sürekliliği ve kriz yönetimi komiteleri kurduk. Çalışanlarımızın sağlığını korumak ve altyapımızı değişen arz ve talebe karşı korumak için önlemler aldık. Yatırımlarımız pandemiye rağmen 2020 yılının ilk yarısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 273 artış göstererek 570 milyon liraya oldu. Şebekelerimizdeki yatırımlarımızın karşılığını alarak, bu dönemde müşterilerimizin ve işyerlerindeki yaşamlarını kolaylaştırdık. Gelecekte de kesintisiz enerji temin edebilmek için şebeke yatırımlarımıza devam edeceğiz."

Enerjisa Enerji CFO'su Michael Moser de şirketin birinci çeyrekte yıla çok iyi başladığını ancak mart ayından bu yana ana odak noktasının Kovid-19 olduğunu kaydetti.

Şirket olarak salgının yaratacağı olası sonuçlara iyi hazırlandıklarını ve çeşitli risk azaltma önlemlerini zamanında uyguladıklarını bildiren Moser, şu ifadeleri kullandı:

"Düzenleyici mekanizmalar yüksek koruma düzeyleri ile bu krizde yardımcı olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz aksiyonlar ve destekleyici düzenleyici rejim sayesinde bugüne kadar finansallarımız üzerinde yalnızca çok kısıtlı etkiler yaşadık. Sonuç olarak, bu yılın ilk yarısında güçlü bir karlılık büyümesi yakaladık. İkinci çeyreğin sonunda baz alınan net karımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 artışla 754 milyon liraya ulaştı. Bu yılın ikinci yarısına da temkinli yaklaşmamıza rağmen, güçlü ilk yarı performansımızın ardından görünümümüzü yukarı doğru revize edecek kadar kendimize güveniyoruz. Bu nedenle, baz alınan net kar beklentimizi yüzde 30'un üzerinde yıllık büyüme olacak şekilde revize ediyoruz."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ