Enerjisa Enerji 2020'de salgına rağmen 1,8 milyar liralık yatırım yaptı

ANKARA (AA) - Enerjisa Enerji, geçen yıl 1,8 milyar liralık yatırım yaptığını bildirdi.Şirketten yapılan açıklamada, geçen yılın ikinci yarısında nakit akışında önemli bir toparlanma yakalandığı belirtildi.Yeni tip koronavirüs (K

Ekonomi 23.02.2021 10:58:11 0
Enerjisa Enerji 2020
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.02.2021 10:58

ANKARA (AA) - Enerjisa Enerji, geçen yıl 1,8 milyar liralık yatırım yaptığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, geçen yılın ikinci yarısında nakit akışında önemli bir toparlanma yakalandığı belirtildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel ve yerel piyasalarda neden olduğu belirsizliklere rağmen, şirketin 2020'de 1 milyar 790 milyon lira tutarında şebeke yatırımı gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, konsolide faaliyet gelirinin de 2019'un aynı dönemine göre yüzde 22 artışla 5 milyar 609 milyon lira olduğu ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yeöneticisi (CEO) Murat Pınar, salgın döneminde kesintisiz hizmete devam etmeyi ve gereken tedbirleri almayı öncelik olarak belirlediklerini kaydetti.

Pınar, müşteriler için sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlere önem verdiklerini belirterek, "Ana iş kollarımızın dışında bu yıl attığımız önemli adımlardan biri de 'İşimin Enerjisi' markasıyla lanse ettiğimiz teknolojiyi ve sürdürülebilirliği odağına alan müşteri çözümlerimizdi. Enerjisa Enerji olarak tüm stratejimizi küresel enerji trendleri ve ülkemizdeki yerel dinamikleri göz önünde bulundurarak şekillendiriyoruz. Yeni enerji dünyasının temelinde dağıtık üretim, verimlilik, yenilenebilir enerji, e-mobilite gibi kavramlar var. İşimin Enerjisi ürün ailesi de bu alanlarda sektörde öncü yaklaşımımızın birer göstergesi olarak büyük öneme sahip." değerlendirmesinde bulundu.

Enerjisa Enerji Mali İşler Direktörü (CFO) Michael Moser de altyapı yatırımlarını, kurumsal yönetimi ve kalite artışını destekleyen bir regülasyon çerçeveleri olduğunu ve bunun gelecek 5 yıl için yüksek öngörülebilirlik sağladığını aktardı.

Moser, sadece kısa vadeli finansallara değil, sürdürülebilirliğe de odaklandıklarının altını çizerek, "Hissedarlarımıza sürdürülebilir temettü taahhüdümüze uygun şekilde yönetim kurulumuz genel kurulda görüşülmek üzere hisse başına 96 kuruş temettü önerdi. Bu yüzde yüzde 60,37 temettü oranına ve geçen seneye göre yüzde 60 artışa denk gelmektedir." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ