Encazip.com: 25 milyon serbest tüketici elektriği daha ucuza kullanabilecek

ANKARA (AA) - Elektrik tedarikçileri karşılaştırma sitesi Encazip.com, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) serbest tüketici limitlerini düşürülmesinin ardından 25 milyon serbest tüketicinin elektriği daha ucuza kullanabileceğini bil

Ekonomi 20.01.2021 14:57:42 0
Encazip.com: 25 milyon serbest tüketici elektriği daha ucuza kullanabilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.01.2021 14:57

ANKARA (AA) - Elektrik tedarikçileri karşılaştırma sitesi Encazip.com, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) serbest tüketici limitlerini düşürülmesinin ardından 25 milyon serbest tüketicinin elektriği daha ucuza kullanabileceğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, EPDK 2003'ten beri kademeli olarak düşürülen serbest tüketici limitlerini 2021 için 1200 kilovatsaat (kWh) olarak belirledi ve böylece 25 milyonun üzerinde tüketici tedarikçi değiştirme özgürlüğünü elde etmiş oldu.

Bu kararla birlikte aylık 75 lira ve üzerinde elektrik tüketimi yapan tüketiciler, var olan elektrik tedarikçisini değiştirerek daha ucuza ve daha cazip koşullarla elektrik kullanma hakkına kavuştu.

Bu kapsamda, elektrik şirketi değiştirmek isteyenlerin uygun bir tedarik şirketi bularak internet üzerinden ya da çağrı merkezlerinden sözleşme yapmaları yeterli olacak.

Şirket, açıklamada, EPDK'nin "Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği"ndeki bazı değişiklikleri görüşe açmasının ardından değişikliklerin kısa süre içerisinde Resmi Gazete'de yayınlanmasının beklendiğini ifade ederek, mesafeli sözleşmelerin bu değişikliklerle daha açık bir şekilde teşvik edildiğini ve yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile tüketicilerin de yeni haklardan faydalanabileceğini belirtti.

Encazip.com verilerine göre, şimdiye kadar 1 milyondan fazla serbest tüketici tedarikçi değiştirmesine rağmen geçmiş yıllarda bu sayı 5 milyona kadar ulaşmıştı. 2021'de özellikle ev tüketicilerinin de tedarikçi değiştirmeye başlamasıyla birlikte geçmişteki bu rakama yıl sonuna kadar yeniden ulaşılması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Encazip.com'un kurucusu Çağada Kırım, 2020'de elektrik tedarikçisi değiştiren tüketicilerin, ortalama yüzde 17 tasarruf sağladığını şimdi ise bu oranın yüzde 32'ye kadar ulaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Elektrik şirketi değişikliği yapmak aslında çok önceden beri mümkündü. Ancak prosedürün zorluğu tüketicilerin tasarrufa, tedarikçilerin de tüketicilere ulaşmasının önünde çok ciddi bir bariyerdi. Bu yüzden de 2003'den beri piyasa yeteri kadar açılamamış ve istenilen rekabet seviyesine ulaşılamamıştı. EPDK yaptığı güncellemelerle zaten bu engeli kaldırmıştı. Son yapılan güncelleme ile bu çok daha net bir şekilde ifade edilmiş ve piyasanın rekabetçi olması için önemli bir teşvik sağlanmış oldu. Bu güncellemenin bu ay içinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Böylece tedarikçi değiştirmek özellikle de 2021'de tüketicilerin en önemli tasarruf gündemlerinden biri olacak. Elektrik şirketi değiştiren serbest tüketicilerin elektrik enerjisinin kalitesi değişmeden, daha ucuz elektrik kullanılabilecek ve farklı tedarikçilerin sunduğu farklı hizmetlerden de faydalanılabilecek."





























Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ