Elazığ’da ’Yatırımlarda uygulanan güncel teşvikler’ bilgilendirme toplantısı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ’Yatırımlarda uygulanan güncel teşvikler’ bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ekonomi 16.12.2021 16:50:37 0
Elazığ’da ’Yatırımlarda uygulanan güncel teşvikler’ bilgilendirme toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.12.2021 16:50

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ’Yatırımlarda uygulanan güncel teşvikler’ bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından TSO Sena Kerim Efendi konferans salonunda ’Yatırımlarda uygulanan güncel teşvikler bilgilendirme’ gerçekleştirildi. Toplantıda il genelinde uygulanan ve uygulanacak olan tüm sektörlerle ilgili teşvik mevzuatı ve uygulamaları hakkında bilgilendirmelerde bulunularak devlet destekleri ile ilgili sorun ve önerilerini görüşüldü. Toplantıya, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın yanı sıra Teşvik Uygulama Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, ilçe belediye başkanları, iş adamları ve TSO üyeleri katıldı.

Yaklaşık 2 aydır birlikte olduklarını aktaran Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, "Bu süre içerisinde Elazığ’daki ticaret erbabına sanayicisinin göstermiş olduğu gayret hem yatırımların arttırılması, istihdamın arttırılması, üretimin arttırılması ve ihracatın arttırılması konusunda göstermiş olduğu gayretten dolayı ziyadesiyle memnunum. Şehrimiz ve ilimiz adına büyük kazanç olarak görüyorum. Esas olan reel sektör, reel sektörün dinamizmi Elazığ’da da reel sektörün dinamizmi üretim yapan firmaların bu dinamizmin içerisinde olması da memnun vericidir” dedi.

Elazığ’ın teşvik uygulamaları açısından Türkiye’nin en avantajlı illerinden bir tanesi olduğunu aktaran Teşvik Uygulama Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin, “Yapılan uygulamalar açısından ve cazibe programları kapsamında ya da diğer paketler konusunda olsun bunlardan çok iyi şekilde faydalanmalıyız. Elazığ’ın yaşadığı doğal afetten kaynaklanan ekonomik sıkıntılar ve ekonomik yaşamdan ve sosyal yaşamdan kaynaklanan sıkıntıları bir an önce bertaraf edip hızlı bir şekilde Türkiye’nin gelişerek sanayide kümelenmiş ihracat altı yatırımı, istihdamı sağlayan bir il konumuna gelmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

Elazığ için teşvik ve uygulamaları her zaman gündemin birinci maddesinde olduğunu aktaran Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ise, "Şehrimiz gerçekten teşvikle alakalı uygulamalarda hep böyle sırat köprüsünün üstünde gitti geldi. Bunun en büyük şahidi buradaki vatandaşlarımızdır. Bu süreçler halen devam ediyor ama gerçek olan bir şey var Türkiye’de ki uygulanan yatırım teşvik sistemleri ve destekleri bütün dünyanın ilgisini çekmekte ve taktirle karşılanmaktadır. Bu taktir bazen de taklitte giderek bizlerden örnekleme yaparak tüm dünya ülkelerinin uygulama metadakilerine girmiş durumda. Bu gerçeğin ışığın Elazığ’ımız iki farklı teşvik sisteminden istifade etmektedir. Biri genel olarak uygulanan yatırım teşviklerinde ve diğer teşvik mekanizmalarıyla birlikte 4’üncü bölge desteklerinden istifade ederken organize sanayi bölgelerimizde de 6’ncı bölge desteklerinden istifade etmekteyiz. 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle her ne kadar bu süreç tarih itibariyle sonlanacak gibi görünse de yapılan görüşmeler neticesinde siyasilerimizle de yaptığımız görüşmelerden aldığımız bilgilerle bu sürenin uzatılacağıdır. Biz yıllarca kendimizi ifade etmekte gerçekten çok zorlandık. Bir yandan kriterler anlamında gelişmişlik seviyesin anlamında çok iyi bir noktada ülkenin üst sıralarında olan ilimiz varken bir yandan hissettiği ekonomik sıkıntılarla Elazığ hep gündeme geldi. Teröre çok ciddi iller komşu olmuş olması hasediyle belki kırsalda münferit birkaç hadisenin yaşandığı bir ildi fakat terörün tüm olumsuzluklarını özellikle ekonomik olumsuzluklarını içten içe bu şehir şimdiye kadar yaşadı. Ama bundan sonraki süreçlerde inanıyorum ki teşvik uygulama genel müdürümüzün de gayret ve destekleriyle artık Elazığ’ımız kendini ifade problemi yaşamasın ve bu teşvik sürelerini her zaman sonradan giden sonradan dahil olan illerden olmasın. Özellikle deprem görmüş büyük bir afet geçirmiş bu ilimizin yeniden değerlendirilmesini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan talep ettik. Şu anda hazırlık süreçleri tamamlandı önümüzdeki günlerde Bakanlığımıza dosyamızı vereceğiz" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ