Elazığ’da kira fiyatları el yakıyor

Elazığ’da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem sonrası fırsatçıların fahiş oranda arttırdığı kiralık ev fiyatları, kentte 1 yıl içinde binlerce konutun yapılmasına rağmen hala düşmedi. Elazığ’da bazı mahallelerde kiralık ev

Ekonomi 11.09.2021 12:38:13 0
Elazığ’da kira fiyatları el yakıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.09.2021 12:38

Elazığ’da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem sonrası fırsatçıların fahiş oranda arttırdığı kiralık ev fiyatları, kentte 1 yıl içinde binlerce konutun yapılmasına rağmen hala düşmedi. Elazığ’da bazı mahallelerde kiralık ev fiyatları 4 bin lirayı aşarken, yüksek fiyatlar kiracıları kara kara düşündürmeye başladı.


Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremde 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde binlerce konut ise ağır hasar gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde Elazığ’da 20 binden fazla konutun inşa edilmesi için çalışma başlatıldı. Bu süreç içerisinde kentte kiralık konut fiyatlarında fahiş derecede artış yaşandı. Yapılan ve teslim edilen evlere rağmen kira artışı düşmek yerine hızla yükselmeye devam etti. Bazı mahallelerde 4 bin lirayı aşan kira fiyatları vatandaşları kara kara düşündürürken Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak, kentte ev sektöründe yüzde 60-70 oranında kira artışının yaşandığını söyledi.



"Elazığ’da ev sektöründe kirada yüzde 60-70 oranında artış yaşandı"


Yaklaşık 13 senedir emlakçılık yaptığını belirten Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak, kendilerinin kentte yapılan konutların ardından kiraların düşmesini beklediklerini fakat şimdiye kadar herhangi bir düşüşün yaşanmadığını söyledi. Albayrak, "Bunun nedenleri şunlar, buralarda yıkım yeni başladı. Biz bütün evlerin bir defada yıkılacağını düşünüyorduk. TOKİ’ler tamamlanınca vatandaş bir defada taşınır. Ama böyle olmadı. Şuan TOKİ’lere taşınan arkadaşların evleri boşalınca, evleri yeni yıkılan arkadaşlar oraya taşınıyor. O yüzden fiyatlar biraz yüksek devam ediyor. Şuan Elazığ’da ev sektöründe yüzde 60 -70 arası kira artışı yaşandı. Fırsatçılık yapan da oldu, vatandaşına destek olan da oldu. Ev verirken hasar kaydı belli olsun 100 lira aşağı isterim diyen de oldu, bin liralık eve 2 bin lira isteyen de oldu. Deprem Elazığ’ı 5 sene geriye götürdü. Ev fiyatlarının ise en geç bir sene içinde düşeceğine inanıyorum. TOKİ’lerin tamamlanması ve burada oturanların 1 sene içerisinde taşınması halinde evler çoğalacağı için kiraların düşeceğini düşünüyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ