Elazığ’da 452 depremzede daha evlerine kavuştu

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında kent genelinde konutların yapımı ve teslimatı devam ederken, 452 depremzede vatandaş daha evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Ekonomi 26.11.2021 11:24:05 0
Elazığ’da 452 depremzede daha evlerine kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.11.2021 11:24

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında kent genelinde konutların yapımı ve teslimatı devam ederken, 452 depremzede vatandaş daha evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde binlerce konut ise ağır hasar gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde 24 bin 83 konutun inşa edilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında tamamlanan binlerce konutun teslimatı yapıldı. Bu kapsamda merkeze bağlı Abdullahpaşa Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapımına başlanan 4’üncü etaptaki 516 konut tamamlandı. Bölgedeki 452 hak sahibi için İl Özel İdaresi’nde noter eşliğinde, Vali Dr. Ömer Toraman’ın da katılımıyla kura çekimi yapıldı. Çekilen kuralar ile 452 hak sahibi evine kavuştu.

Devletin var gücüyle çalıştığını belirten Vali Ömer Toraman, “Abdullah paşa 4’üncü etap konutlarının hak sahiplerinin bina kuralarını çekerek dairelerini teslim edeceğiz. Depremin yaralarının sarılması, hayatının normalleşmesi için devletimiz var gücüyle mesai harcıyor. Çok önemli işler hallederek bu güne gelmiş bulunuyor. TOKİ tarafından inşaatı tamamlanan ve dağıtım için aldığımız konutlarımızın toplam sayısı 3 bin 479 oldu. Demek ki son 1,5 aylık dönemde Elazığ’da 3 bin 479 adet konut ve iş yeri kurası çekmişiz. Böylece vatandaşlarımız evlerini öğrenmiş oldu. Kura çekimi müteakiben de süratle konutların anahtarları teslim ediyoruz. Elazığ’da bugüne kadar 13 bin 425 kura çekmişiz. Bunun 99 tanesi iş yeri diğerleri konut kuradır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ