Elazığ’da 2 bin 500’den fazla konut teslim aşamasına geldi

Elazığ’da depremin ardından inşa edilmeye başlayan 18 bin 868 konuttan 2 bin 521’i teslim aşmasına geldi. Yıl sonuna kadar 8 bin konutun tamamlanması hedeflenen kentte, diğer konutların da bitirilmesi için başlatılan çalışmalar aralı

Ekonomi 17.11.2020 11:03:31 0
Elazığ’da 2 bin 500’den fazla konut teslim aşamasına geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.11.2020 11:03

Elazığ’da depremin ardından inşa edilmeye başlayan 18 bin 868 konuttan 2 bin 521’i teslim aşmasına geldi. Yıl sonuna kadar 8 bin konutun tamamlanması hedeflenen kentte, diğer konutların da bitirilmesi için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde 20 binden fazla konut ise ağır hasar gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde Elazığ’da TOKİ tarafından inşa ettirilen 18 bin 868 konuttan 2 bin 521’i teslim aşamasına geldi. İlk 179 konutun teslim edildiği kentte bu ay sonuna kadar bitirilen 2 bin 521 konutun çevre düzenlemesi tamamlanmasıyla teslim edilmesinin planlandığı aktarıldı. Elazığ’da en hızlı sürecin işletildiğini vurgulayan İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı, planlandığı gibi gidilmesi sonucunda bu yıl sonuna depremin ilk yılı gelmeden yaklaşık 8 bin civarında konutun hak sahiplerine teslim edileceğini aktardı.

24 Ocak tarihinde meydana gelen deprem sonrası bin 15’i köylerde olmak üzere 18 bin 868 konutun TOKİ ve AFAD iş birliği ile yapıldığını aktaran İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı, “İl genelinde konutların bir kısmı bitti ve teslim edilmeye başlandı. Köylerde de konutlarımız hızla devam ediyor. Şehir merkezinde yapılan konutlar ve kentsel dönüşüm genel müdürlüğü tarafından riskli alanlarda yapılan konutlarda hızla devam ediyor. Bunlardan yaklaşık 2 bin 521 tanesi teslim aşamasına geldi” dedi.

Dilek ve Petek sitelerindeki 179 dairenin teslim edildiğindi anımsatan Pıhtılı, “Burada yapılan konutlar tünel kalıp sistemi dediğimiz büyük depremlere dayanıklı yapılardır. Konutların zemin açısından da sağlam zeminlere yapıldı. Konutlar zemin artı 3 veya 4 katlı, çok yüksek katlı olmayan depreme dayanıklı imal edildi. Türkiye’de bir afet sonrasında ki en hızlı süreç işletiliyor. Depremin daha 7’inci ayında kentte afet konutları teslim edilmeye başladı. Planlandığı gibi gidilirse bu yıl sonuna kadar daha ilk yılı gelmeden yaklaşık 8 bin civarında konut, hak sahiplerine teslim edilecek” diye konuştu.

Hak sahipliği oranının genelde afetler sonrası yüzde 65’ler oranında olduğuna dikkat çeken Pıhtılı, "Ancak Elazığ’da bu oran şuanda itirazlar öncesinde bile yüzde 74 oranında hak sahipliğimiz var. İtirazlarında değerlendirilmesi akabinde 5, 10 puan daha gelecek. Depremden gerçekten mağdur başkada korunacak barınacak konutu olmayan tüm ailelerin konutlarını teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ