Elazığ TSO, korona virüsle ilgili hazırladığı raporu TOBB’a sundu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin ve dünya genelinde yaşanan gelişmelerin iş dünyasına etkilerini içeren rapor hazırlandı, TOBB’ye sunuldu.

Ekonomi 18.03.2020 12:46:59 0
Elazığ TSO, korona virüsle ilgili hazırladığı raporu TOBB’a sundu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.03.2020 12:46

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin ve dünya genelinde yaşanan gelişmelerin iş dünyasına etkilerini içeren rapor hazırlandı, TOBB’ye sunuldu.

Hazırlanan rapor hakkında bilgi veren Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, iş dünyasının yaşanan krizden en az hasarla çıkması için önerilerinin ilgili kurumlar tarafından değerlendirilmesini beklediklerini aktardı.

Başkan Arslan açıklamasında,"TOBB tarafından ülke genelindeki tüm işletmelerin korona virüsten etkilenmesiyle ilgili bir rapor hazırlamaktadır. Bu rapor doğrultusunda Cumhurbaşkanımıza ve ekonomiyle ilgili tüm kurumlara ortak bir rapor oluşturma çalışması yapılmaktadır. Odamız tarafından da ilimizde bu krizden etkilenen sektörler ve beklentilerimizi içeren bir rapor hazırlanmış ve TOBB’ye sunulmuştur. Dünya çok önemli bir kriz sürecinden geçmektedir. Bu sürecin ülkemiz ekonomisine etkilerinin en aza indirilmesi için Cumhurbaşkanımız tarafından bir Torba Kanunla önlemler ve destekler paketi hazırlanmaktadır. Bu çalışmaya katkı sağlamak ve iş dünyasının taleplerinin iletilmesi için TOBB tarafından hazırlanan raporumuz dün itibarı ile tamamlanmıştır"dedi.

Elazığ ekonomisinin deprem nedeniyle zaten çok zor günler geçirdiği bir dönemde bir de korona virüs etkisi ile sarsıldığını aktaran Arslan;" Odamız tarafından hazırlanan bu raporumuzda virüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında en fazla etkilenen sektörler öncelikli olarak değerlendirilmiştir.TOBB tarafından sorun ve taleplerin 3 madde de sınırlandırılmış olması da göz önünde bulundurularak raporumuz oluşturulmuştur.

Ben bu vesile ile, tüm işletmelerimizin ve halkımızın alınana tedbirlere ve uyarılara mutlak suretle uymaları bu geçiş sürecinde daha büyük felaketler yaşamadan bu sürecin atlatılmasına katkı sağlamalarını önemle istirham ediyorum”diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ