E-imza ile pandemide işler kesintiye uğramadı

- E-güven Genel Müdürü Can Orhun: - 'İşletmeler ve bireyler, bu yeni dönemde zaman ve mekandan bağımsız imza atmak için e-imza ve mobil imzayı tercih ettiler'

Ekonomi 4.12.2020 10:08:06 0
E-imza ile pandemide işler kesintiye uğramadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İSTANBUL(AA) - E-güven Genel Müdürü Can Orhun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde e-imza ve mobil imza sayesinde işlerin kesintiye uğramadığını belirterek, "Pandemide, evden çalışma eğilimi doğrultusunda e-imza ve mobil imzaya talep arttı." dedi.

E-güven'den yapılan açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan 2020 yılı ikinci çeyrek verilerine göre, ilk çeyreğe kıyasla e-imza sertifika sayısının yüzde 6 artışla 4 milyon 339 bin 192’ye, mobil imza sayısının yüzde 2,4 artışla 650 bin 544’e, toplam üretilen sertifika sayısının ise yüzde 5,5 artışla 4 milyon 989 bin 736’ya ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen E-güven Genel Müdürü Can Orhun, Kovid-19 salgını sürecinde e-imza ve mobil imza sayesinde işlerin kesintiye uğramadığını belirterek, "Pandemide evden çalışma eğilimi doğrultusunda e-imza ve mobil imzaya talep arttı." ifadesini kullandı.

İşletmeler ve bireylerin, bu yeni dönemde zaman ve mekandan bağımsız imza atmak için e-imza ve mobil imzayı tercih ettiklerini vurgulayan Orhun, "Statista’nın gerçekleştirdiği araştırmaya göre, e-imza pazarında 2023’e kadar dünya genelinde her yıl ortalama yüzde 34,7 büyüme bekleniyor. İşletmelerin e-dönüşüm hızı mevcut eğilimini sürdürdüğünde, 2023 yılı küresel e-imza pazarının 9 milyar dolar büyüklüğe ulaşması öngörülüyor. Her büyüklükteki işletmeye uygun çözümlerimizle, e-imzanın iş süreçlerine ve e-dönüşümün kurum kültürüne dahil edilmesine katkı sağlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem