Don mağduru kayısı üreticilerine muhtarlardan destek

Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki muhtarlar don nedeniyle kayısı ağaçları zarar gören bir üreticiye ait kayısı bahçesinde bir araya gelerek, kayısı yetiştiricilerine destek verdi.

Ekonomi 11.05.2022 12:56:35 0
Don mağduru kayısı üreticilerine muhtarlardan destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2022 12:56

Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki muhtarlar don nedeniyle kayısı ağaçları zarar gören bir üreticiye ait kayısı bahçesinde bir araya gelerek, kayısı yetiştiricilerine destek verdi.

Battalgazi ilçesinde don nedeniyle zarar gören bir kayısı bahçesinde bir araya gelen Adagören Muhtarı Şeref Doğan, Karabağlar Muhtarı Mehmet Ali Balta, Ağılyazı Muhtarı Yaşar Adak, Toptaş Mahalle Muhtarı Mehmet Pekşen, Toydar Muhtarı Muhittin Doğan, Kadıçayırı Muhtarı Alattin Demir, Meydanbaşı Muhtarı Ramazan Şener, Karahan Muhtarı Remzi Öngen, Alacakapı Muhtarı Nafiz Sayın yaptıkları basın açıklaması ile üreticiye destek verdi. Kayısı yetiştiricilerinin don afeti nedeniyle üreticilerin zor durumda kaldıklarını belirten muhtarlar, kayısı masraflarının da ağır olduğunu hatırlatarak, üreticilere maddi ve manevi her türlü desteğin verilmesi için çağrıda bulundu.

Eksi 6-7 derecelere düşen hava sıcaklığı nedeniyle çiçekte olan kayısı tomurcukları zarar görmesi ve beklenen düşük rekolte nedeniyle üreticinin ekonomik çıkmaza gireceğini ifade eden muhtarlar, üeticilerin aylarca süren emeklerin ve masrafların karşılığını bile alamamaktan endişe ettiklerini, don olayından zarar gören yerlerin ise afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini kaydetti. Diğer muhtarlar adına konuşan Alacakapı Muhtarı Nafiz Sayın, ’’Bu sene yaşanan don olayı Malatya’mızın umudunu kırdı. Yaşanan don ile üreticilerimizin 2 yıllık emeği gitti. Üreticilerimizin vekillerden ve devletten istediği, elektrik, gübre, ilaç pahalı onların karşılanması, çiftçilerimizin çekmiş olduğu, traktör, gübre, hayvan kredilerinin ertelenmesi. Vekillerimiz, kayısı başkenti olarak anılan Malatya’nın kayısısına sahip çıkmaları lazım. Buraların da afet bölgesi ilan edilmelidir. Yaşanan durum her kesimden olan vatandaşları etkiledi. Verecekleri yardım insanların zararını karşılamaz ama kayısını bakımını yapabilir’’ diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ