Doğu turizmi ve sanayisine 18 yeni proje

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de turizm ve sanayinin geliştirilmesi adına 18 proje hayata geçirilecek.

Ekonomi 25.12.2020 12:22:40 0
Doğu turizmi ve sanayisine 18 yeni proje
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.12.2020 12:22

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de turizm ve sanayinin geliştirilmesi adına 18 proje hayata geçirilecek.

Doğu Anadolu’da Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı sonuçlarını açıkladı. FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, bölgede sosyo-ekonomik gelişime katkı sağlamaya yönelik projeler yürüttüklerini ifade ederek, Malatya ve Elazığ’da üretim ve dış ticaret kabiliyetlerini artıracak fiziki ve hizmet altyapılarının güçlendirileceğini söyledi. Bölge sınırları içerisinde bulunan Yukarı Fırat Havzası’nın turizm markalaşması ve turizm destinasyonlarının geliştirilmesinin de amaçlandığını ifade eden Yoğunlu, Fırat Kalkınma Ajansı olarak 2010 yılından bu yana bu doğrultuda çalıştıklarını kaydetti.

Bu çalışmaları büyük bir titizlik ve özveriyle yürüttüklerini kaydeden Yoğunlu, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüzün de destekleriyle illerimizdeki paydaşlarımızla birlikte inşallah bölgemizi daha ileri bir noktaya taşımak için gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Son 11 yılda toplam 799 projeyi destekledikleri ifade eden Genel Sekreter Yoğunlu, bu projelere sağlanan ve sağlanacak olan toplam desteğin ise 2020 yılında 420 milyon TL olduğunu belirti. Yoğunlu, projelerin toplam bütçesinin ise 704 milyon TL’ye ulaştığını dile getirdi.

Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek 18 projeye tahsis edilen toplam kaynağın 16,5 milyon TL olduğunu belirten Yoğunlu, bu projelerle bölgeye ise yaklaşık 24 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

Destek programı kapsamında Malatya’dan 7, Elazığ ve Tunceli’den 5, Bingöl’den ise 1 proje destek almaya hak kazandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ