Diyadin’e kurulan tekstil fabrikası kızların umudu oldu

Ağrı’nın Diyadin ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, ilçeye yapılan yatırımlar sayesinde Diyadin ilçesine tersine göçün başlayacağını açıkladı.

Ekonomi 18.09.2021 14:51:00 0
Diyadin’e kurulan tekstil fabrikası kızların umudu oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.09.2021 14:51

Ağrı’nın Diyadin ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, ilçeye yapılan yatırımlar sayesinde Diyadin ilçesine tersine göçün başlayacağını açıkladı.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde son zamanlarda Koza Altın İşletmelerinin tespit edilen altın rezervlerine yaptığı yatırımların yanı sıra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı’nın girişimleri sonucu kurulan tekstil atölyesi, taş ve mermer ocaklarında yaklaşık 2 bin kişi istihdam edilecek. Diyadin’de iş imkanı olmadığı için erkekler batı illerine göç ederken, kadınlar ise erken yaşlarda evlendiriliyorlardı. Bu proje ile tersine göçü başlatacaklarını ifade eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, iş sahibi olan kadınların ayakları üzerinde duracağını söyledi.

İlçede kurulumu tamamlanan tekstil atölyesinde ilk etapta tamamına yakını kadınların istihdam edildiği 70 personeli iş başında ziyaret eden Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, Diyadin ilçesinin sahip olduğu yer altı kaynakları bakımından Türkiye’de önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.

‘Kardelenler çiçek açıyor’

Bölgenin son yıllarda terörden arındırılması ile birlikte kentin kalkınması ve halkın refah seviyesinin yükseltilmesi amacıyla devlet desteği ile yapılan yatırımlara hız verdiklerini kaydeden Balcı, yaptığı açıklamada, “Valimiz Osman Varol’un önderliğinde biz projelerimize başladık. Projelerimizin birden fazla paydaşları var. Sanayi Bakanımız Mustafa Varank’ın talimatı ile başlattığımız projemiz hayata geçti. Kurulan tekstil atölyemizde SERKA’nın ve İŞKUR İl Müdürlüğümüzün de desteği çok oldu. Kurulan atölyede şuan ilk etapta 65 Diyadinli kadınımızı istihdam ettik. İlk defa Diyadin’de bir tekstil atölyesi kuruldu. Yetkili firmamız buraya geldi ve buraları beğendi. Diyadin halkı devlet eli ile verdiğimiz desteklerden memnun kaldılar. Bizde burada bir imtihandan geçiyoruz. Eğer bu atölye başarılı olursa firma sahipleri bize söz verdiler. Yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği bir fabrika daha kurulacak. Şu an için bizim hesaplamalarımıza göre Koza Altın Madenimiz, Organize Sera Bölgemiz, Tekstil Atölyemiz ve Mermer Ocaklarımızla beraber biz 2 bin kişiden fazla insanımızı burada istihdam etmeyi düşünüyoruz. Artık Diyadin’de tersine göç başlayacak. Koronanın büyük şehirlerde yaygın olduğu bu günlerde temiz havasıyla, termal suyuyla, Tendürek Dağı ile herkesi Diyadin’e davet ediyoruz” dedi.

“500-600 kişi daha çalıştırmayı planlıyoruz”

Tekstil atölyesinin önceliğinin kadın istihdamını sağlamak olduğunu belirten firma yetkilisi Anıl Kapudan, “Burada şu an için 60-70 kişilik bir personel grubu oluşturduk ve eğitimlerini veriyoruz. Yakın zamanda ihracat mallarımızı dikmeye başlayacağız. Bundan ziyade ilerleyen zamanlar için Diyadin halkına ve kendi işimiz içinde inşallah büyük hedeflerimiz var. Bu doğrultuda 500-600 kişi daha çalıştırmayı planlıyoruz. Şu an önceliğimiz burada kadın istihdamını sağlamak. Çünkü kadınlarımız biraz daha bu işe yatkın ve ayrıca kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmasını istiyoruz. Şu an için halkında istekli olduğunu görüyoruz. İlerleyen zamanlarda kendi paralarını kazanmaya başladıklarında daha da istek artacaktır. Burada bize destek veren kaymakamımıza ve bütün yetkililere çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“Şu an hem kendi evimizde ailemizin yanındayız hem de işimizdeyiz”

Tekstil atölyesinin açılmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirten Diyadinli Melek Alptekin ise konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Ben üniversite mezunuyum. Okulum bittikten sonra pandemi sürecinde iş bulamadım. Daha önceden de birçok yere iş başvurusu yaptım ama işe giremedim. Zaten pandemi döneminde de iş yoktu. Ondan sonra buraya bu atölyenin açılacağını duyduk ve çok sevindik. Şu ana kadar Diyadin’de erkekler daha çok ön plandaydı. Ama burada böyle değil. Gerçekten Sayın Kaymakamımızın böyle bir şey yapması bizleri çok mutlu etti. Buraya başvurduk ve işe girdik. Biz daha önce hiçbir yere gidemiyorduk. İş bulamıyorduk. Ailemizi bırakıp başka yerlere gidemezdik. Başka yerlerde kalamazdık. Şu an hem kendi evimizde ailemizin yanındayız hem de işimizdeyiz. Allah razı olsun gerçekten. İnşallah bunun devamı da gelir.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ