'Dijitalleşme online eğitime talebi artırırken yeni iş fırsatları yaratıyor' öngörüsü

- Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tayfun Turgay: - 'Online eğitime olan talep, pandemi koşullarının da pozitif etkisi ile çok yüksek oranda arttı' - '2020-2021 akademik yılında online eğitim sayesinde kesint

Ekonomi 28.01.2021 15:02:23 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.01.2021 15:02

İSTANBUL (AA) - Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayfun Turgay, online eğitime olan talebin pandemi koşullarının da pozitif etkisiyle arttığını belirterek, "2020-2021 akademik yılında online eğitim sayesinde kesintiye uğramadan devam eden eğitim ve öğretim, dijitalleşen dünyada ortaya çıkan yeni iş fırsatlarına daha uygun ve hızlı insan kaynağı yetiştirilmesine önemli katkı sağlıyor." ifadesini kullandı.

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, pandemi sürecinde hızla dijitalleşen dünya, yaşam tarzından eğitime, eğlenceden alışverişe hayatı bir yıl içinde değiştirdi. Eğitim ve öğretimdeki dijitalleşme, tüm dünyada olduğu gibi KKTC ve Türkiye'deki üniversitelerde online eğitime geçiş sürecini hızlandırmanın yanı sıra eğitimin kesintiye uğramadan devam etmesini sağladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay, tüm sermayesi ile yazılımları yerli ve milli olan Netkent'in, dijital eğitimin bugün geleceği noktayı yıllar öncesinden öngörerek yola çıktığını belirtti.

Turgay, 2020-2021 akademik yılında online eğitim sayesinde kesintiye uğramadan devam eden eğitim ve öğretimin, dijitalleşen dünyada ortaya çıkan yeni iş fırsatlarına daha uygun ve hızlı insan kaynağı yetiştirilmesine önemli katkı sağladığını kaydetti.

Dijitalleşme, kolay erişilebilirlik, kişiye özel modelleme ve mobilitenin, önemi her geçen gün artan kavramlar olarak öne çıktığını vurgulayan Turgay, internet kullanımındaki yaygınlaşmanın, dünyanın her köşesinde eş zamanlı toplantıları, eğitimleri ve kampanyaları mümkün kıldığını, bu yapısal değişimlerin özellikle Z kuşağının iş hayatına katılmaya başlaması ile birlikte giderek hız kazanan bir trend olduğunun gözlemlendiğini aktardı.

Turgay, "Z kuşağı fiziksel sınırları aşan, kültürler üzeri bir sosyalleşme çağının içerisinde iş dünyasında yerini almaya başlamıştır. Artık bilgiye çok kolay erişebilen ve eğitim olgusunu hayatının sürekli, devam eden bir parçası olarak gören gençlerimiz, bu bağlamda online eğitime her geçen gün artan bir ilgi ile bakmaktadır." ifadelerini kullandı.


- "Online eğitimler, yeni iş niteliklerine göre hazırlanan programları oluşturuyor"


Uluslararası Online Eğitim Trendleri 2020 Raporu'nu değerlendiren Turgay, online eğitime olan talebin pandemi koşullarının da pozitif etkisi ile çok yüksek oranda arttığına dikkati çekti.

Raporda yer alan verilerin, online öğrenci dağılımında aynı programda farklı etnisite ve coğrafyadan gelen öğrenci sayısındaki artışı net olarak gösterdiğini kaydeden Turgay, raporda öne çıkan en önemli sonucun, işveren ve işe alım profesyonellerinin yüzde 94'ünün tercih sebepleri arasında online eğitimlerin yeni iş niteliklerine göre hazırlanan programları olduğunu bildirdi.

Turgay, "Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi olarak, 'bilimin ışığında doğan ülkü' felsefesi ile çıktığımız bu yolculukta, çağımızın dinamiklerini ve gençlerimizin ihtiyaçlarını doğru analiz etmiş olduğumuzu bir kere daha görmenin sevincini yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığımız yeni lisans ve yüksek lisans programlarımız ile daha fazla alanda, nitelikli, çağdaş ve entelektüel birikimi yüksek gençlerimizi ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ