Denizlerden geçen yıl 10 bin metrekare 'hayalet ağ' çıkarıldı

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında geçen yıl 'hayalet ağ' olarak bilinen terk edilmiş 10 bin metrekare ağ ile 500 av aracı denizlerden temizlendi.

Ekonomi 13.04.2021 12:04:35 0
Denizlerden geçen yıl 10 bin metrekare
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.04.2021 12:04

ANKARA (AA) - AA muhabirinin, Tarım ve Orman Bakanlığı verilerinden derlediği bilgiye göre, su ürünleri üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması, çevrenin korunması ve getirilen düzenlemelere uyumun denetlenmesi amacıyla çalışmalar yürütülüyor.

Denizler, iç sular, karaya çıkış noktaları, nakil güzergahları, depolar, balıkçı gemileri, balık halleri, balık unu-yağı fabrikaları ve perakende satış yerlerinde il müdürlüklerince hazırlanan "Yıllık Denetim Programı" çerçevesinde denetimler yapıldı. Bunun yanında, ihbar ve şikayetlere dayalı anlık denetimler de gerçekleştirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ile 2020 yılında toplam 176 bin 176 denetime imza atılırken, 1132 ton su ürününe, 5 bin 69 av aracına ve 202 balıkçı gemisine el konuldu.

Kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla balık boy afişleri hazırlanırken, bunlar başta okullar olmak üzere balıkçılardan tüketicilere kadar her kesime dağıtıldı.

Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi kapsamında da 2020 yılında 10 lokasyonda "hayalet ağ" olarak nitelendirilen 10 bin metrekare büyüklüğünde 53 ağ, 500 sepet ve benzeri av aracı sulardan çıkarıldı. Proje kapsamında farkındalık çalışmaları da yürütüldü.

Denizlerde ve iç sularda her türlü hava koşulunda, yılın 12 ayında 24 saat görev yapabilecek nitelikte ve donanıma sahip kontrol ve araştırma gemileri alımı da planlandı. Geçen yıl Sinop İl Müdürlüğüne kontrol teknesi alımı tamamlanırken, Adana ve Bursa için çalışmalar devam ediyor.

"İstanbul Yapay Resif Projesi" kapsamında geçen yıl Adalar bölgesinde belirlenen iki noktaya 456 yapay resif bloğu imal edilip denize atıldı. Yapay resif sahalarında izleme çalışmaları ile Marmara Denizi'nde resif tarlaları oluşturulması çalışmalarına devam edilecek.

İç sularda faaliyet gösteren balıkçı gemilerinin tamamı ile denizlerde faaliyet gösteren 10 metreden küçük balıkçı gemileri destekleme kapsamına alınırken, geçen yıl 13 bin 132 balıkçı gemisi sahibine destekleme ödemesi yapıldı.

Balon balığına destek

İstilacı yabancı bir tür olan balon balığının denizlerdeki yoğunluğunun azaltılması amacıyla avlanmasına destek kararı alınmıştı. Geçen 2 Aralık'ta yayımlanan destekleme tebliği sonucu, 24 günlük süre içinde avlanan 46 bin 192 balon balığı kuyruğu il müdürlükleri tarafından teslim alındı. Destekleme ödemeleri bu yıl içinde yapılacak.

Öte yanan denizlerde balıkçılık av sezonu 15 Nisan'da sona erecek.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ