Değer Zirvesi ve Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni

- Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati: - “Bu yıl hedeflediğimiz yüzde 5 büyümeyi çok rahat yakalayacağız” - “2019 yılı boyunca her sektörün taleplerinin giderileceği şekilde adımlar atıldı. Şimdi 2020 yılındayız

Ekonomi 10.01.2020 12:40:34 0
Değer Zirvesi ve Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.01.2020 12:40

İSTANBUL (AA) - Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, “Bu yıl hedeflediğimiz yüzde 5 büyümeyi çok rahat yakalayacağız.” dedi.

Nebati, ikincisi düzenlenen “Değer Zirvesi ve Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni”nde yaptığı konuşmada, geçen yıl yine bu toplantıda 2019’un güzel bir yıl olacağını, Yeni Ekonomi Programı’nın takip edilmesini söylediğini anımsattı.

Nebati, rakamların, değerler geçen yıl ne söylenildiyse hedeflerin ötesinde gerçekleştiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“'Döviz artık Türkiye üzerinde operasyon yapılacak bir enstrüman olmaktan çıkacak’ demiştik. 2019 yılında YEP’teki programımızın aynısı rakamla gerçekleşti. 'Faiz artık birilerinin üreten ekonomiyi bırakıp bankalarda yan gelip yatarak para kazanacağı bir enstrüman olmaktan çıkacak’ demiştik. 6 ay gibi kısa süre içerisinde Merkez Bankası’nın attığı adımla 1200 baz puan faizin aşağı geldiği, reel piyasanın rahatladığı ortama geldik.”

Büyümede beklentileri yakaladıklarını aktaran Nebati, “Bu yıl hedeflediğimiz yüzde 5 büyümeyi çok rahat yakalayacağız.” dedi.


- “Bu ülkenin tam şahikaya ulaşacağı bir yıldayız”


Nebati, 2019 yılı boyunca her sektörün taleplerinin giderileceği şekilde adımlar atıldığını vurgulayarak, “Şimdi 2020 yılındayız, bu ülkenin tam şahikaya ulaşacağı, attığı her adımının bir maraton koşucusu gibi karşılık bulabileceği, yüksek performans ile geçirebileceğimiz bir yıldayız.” diye konuştu.

Büyüyen, gelişen ve büyümesini her türlü olumsuzluklara rağmen gerçekleştiren bir ülkenin vatandaşları, girişimcileri olarak geleceğe umutla baktıklarını anlatan Nebati, turizmde rekorların sürekli egale edildiğini söyledi.

Nebati, Türkiye’nin güçlü, zengin ve ne yaptığını bilen bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Gerektiğinde Doğu Akdeniz’de gaz aramak için gemilerini gönderir, gerektiğinde Libya’ya destek verir, gerektiğinde Barış Pınarı Harekatı ile ülke güvenliği için Suriye’de askerlerini Allah’ın izni, milletinin gücüyle sırtına alarak yürür. Bu ülke 21. yüzyıla önderlik yapacak bir ülke.” şeklinde konuştu.


- “Daha fazla yurt dışına açılmamız lazım”


Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ise Türkiye’nin başlı başına bir değer olduğunu belirterek, “Türkiye’ markasını daha fazla tanıtmamız daha fazla yurt dışına açılmamız lazım. Sadece mal ve hizmet olarak değil, sanatçılarımızla, sporcularımızla bunu yapmamız lazım.” dedi.

Turagay, özellikle mal ve hizmet ihracatında markaların ortaya çıkması, yurt dışında kendilerini tanıtmasının önemini vurgulayarak, Türkiye’nin dünyadaki bütün olumsuzluklara rağmen ihracatını büyüttüğüne dikkati çekti.

Markalı ve yüksek teknolojili ürün ihracatının artırılması gerektiğini ifade eden Turagay, Türkiye’nin önünü daha da açabilmek, devlet olarak ticaret insanların daha da yanında olabilmek için her türlü destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel de Türkiye’nin katma değerli ihracatı ve üretiminin markalı üretim ve markalı ihracattan geçtiğinin bilincinde olduklarını belirterek, bu sebeple yapılan tüm çalışmalarda değerin ön planda yerini aldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törende, FLO Ayakkabı, Roberto Bravo, Yıldız Holding, Fiba Group, İkbal Şekerleme, Kahve Dünyası, Türk Telekom, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Şazeli, Bmoji, A Milli Futbol Takımı, Zorlu Tekstil, LC Waikiki, Doğuş Grubu, İbrahim Çolak, Arter, İlyun Bürkev ödüle layık görüldü.




Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ