Daikin dünyanın en yenilikçi ilk 100 kuruluşundan biri seçildi

- Daikin Industries Ltd, küresel bilgi hizmetleri kuruluşu Clarivate Analytics tarafından belirlenen Derwent İlk 100 Küresel Yenilikçi Şirket sıralamasında yer aldı

Ekonomi 5.08.2020 09:11:06 0
Daikin dünyanın en yenilikçi ilk 100 kuruluşundan biri seçildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.08.2020 09:11

İSTANBUL (AA) - İklimlendirme sektörünün inovatif şirketi Daikin, Merkezi ABD’nin Philadelphia eyaletinde bulunan Clarivate Analytics’in 2011 yılından beri dünyanın en yenilikçi şirketlerini ödüllendirdiği Derwent Top 100 Global Innovators (Derwent İlk 100 Küresel Yenilikçi Şirket) sıralamasına 6’ıncı kez üst üste listeye girerek büyük bir başarıya imza attı.

Daikin'den yapılan açıklamaya göre, dünyanın en iyi 100 yenilikçi şirketini belirlemek üzere patent verilerini analiz eden Clarivate Analytics, 9 yıldır bu şirketleri belirleyerek ödüllendiriyor. Daikin bu listeye toplamda 7 kez, peş peşe 6’ncı kez girmiş oldu.

Clarivate Analytics, sahip olduğu geniş tescilli patent verisini kullanarak, fikri mülkiyet trendlerini analiz ediyor ve son derece prestijli bir sıralama olan "Derwent İlk 100 Küresel Yenilikçi" listesini belirliyor. Bu sıralamayı yapmak için de dünyanın her yerinden şirketleri ve araştırma enstitülerini değerlendiriyor.

Değerlendirme "hacim", "başarı", "küreselleşme" ve "etki" olarak belirlenen 4 kriter üzerinden gerçekleşiyor. Son 5 yılda tescil edilen patent sayısı "hacim"; incelemeden sonraki patent tescil yüzdesi "başarı"; dünyanın en büyük 4 pazarı olan Çin, Avrupa, Japonya ve ABD’deki uygulamaların yüzdesi "küreselleşme" ve diğer şirketlerin bu patenleri ne sıklıkta alıntıladığı ise "etki" kriterini tanımlıyor.

Daikin, küresel boyutta ticari faaliyetleri olan bir iklimlendirme üreticisi olarak, sahip olduğu patentleri etkili şekilde kullanabileceği iş stratejisini teşvik eden bir misyonla hizmet veriyor.

Daikin, 2011 yılında gelişmekte olan ülkelere R-32 kullanan iklimlendirme ekipmanına ilişkin 93 patente serbest erişim vererek bu alandaki iyi niyetini göstermişti.

R-32, yaygın olarak kullanılan diğer soğutucu akışkanların 3’te 1’i oranında bir küresel ısınma potansiyeline sahip bir soğutucu akışkan olarak biliyor. Bu özelliği ile küresel ısınma etkisini azaltmada etkili olduğu düşünülüyor.

Daikin, 2015 yılında bu teknolojiye tüm ülkelerin yararlanabileceği şekilde ücretsiz patent erişimi sağlayarak, küresel ısınma problemine kendi ekseninden bir çare sundu.

Şirket 2019 yılında mevcut patentlerine R-32 soğutucu akışkanı kullanan klimaların üretim ve satışıyla ilgili yaklaşık 180 patent daha ekleyerek sözleşmeler de dahil olmak üzere onay öncesi işlemleri ortadan kaldırdı. Şirket, tüm dünyada, yüksek enerji verimliliğine sahip düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) geçişi hızlandırarak, ticari büyüme ile çevresel ve sosyal katkısını dengelemeyi ve aynı zamanda tüm endüstri için sağlıklı bir büyümeyi sürdürmeyi amaçlıyor.

Daikin, topluma yeni değerler sunan yaratıcı inovasyon ve AR-GE faaliyetleri üzerinde çalışmaya, bunları destekleyen fikri mülkiyet faaliyetlerini daha da güçlendirmeye devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ