Daikin, 2021'de Türkiye 53 milyon dolar yatırım yapacak

- Daikin Türkiye Üst Yöneticisi Hasan Önder: - 'Bu yatırım Japonya'nın Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin bir göstergesi ve Daikin'in Türkiye pazarına girdiğinden bu yana gerçekleştireceği en büyük miktar olacak'

Ekonomi 9.12.2020 10:53:29 0
Daikin, 2021
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.12.2020 10:53

İSTANBUL (AA) - Daikin Türkiye Üst Yöneticisi Hasan Önder, gelecek yıl Türkiye'ye 53 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildirdi.

Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, klima ve kombi üretim kapasitelerini artırmak amacıyla çeşitli yatırımlar gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu kapsamda split klima üretimini artırmak için yeni hat kuracaklarını kaydeden Önder, "Buradan gelecek kapasite artışıyla ihracatımızı 100 milyon dolar artıracağız. Ayrıca, Türkiye'de ilk kez bizim kuracağımız VRV denilen çoklu merkezi klima yatırımını hayata geçiriyoruz. Yılda 50 bin adet üretmeyi planlıyoruz, bunun 40 binini ihraç edeceğiz." diye konuştu.

Önder, bu yatırımla şirketin ihracat artışının süreceğini ifade ederek, "2021'de Türkiye'de toplamda 53 milyon dolarlık yatırımı hayata geçireceğiz. Böylece, toplam ihracatımızı 430 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yatırım Japonya'nın Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin bir göstergesi ve Daikin'in Türkiye pazarına girdiğinden bu yana gerçekleştireceği en büyük miktar olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımlarla birlikte istihdam artışına da gideceklerini söyleyen Önder, 1400 kişilik istihdamın gelecek yıl 2 bin 100'e çıkacağını belirtti.

- Salgında ev konforu ön plana çıktı

Önder, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kombi ve klima pazarını etkilediğini ve tedarik zincirindeki yavaşlamadan dolayı bazı aksamalar yaşandığını anlattı.

Büyük bir daralma beklemelerine rağmen son 3 ayı geçen yılın aynı dönemine göre daha iyi geçirdiklerini belirten Önder, "Salgında ev konforu daha fazla ön plana çıktı. Ertelenmiş talebin etkisiyle beklediğimiz şekilde bir daralma yaşamadık." dedi.

Doğal gazda tasarruf yöntemlerine de değinen Önder, termostatın oda sıcaklığının 22 derece olacak şekilde ayarlanmasıyla yüzde 30'a yakın tasarruf yapılabileceğini anlattı.

Önder, ısı yalıtımı sayesinde de doğal gaz faturasında yüzde 40'a varan tasarruf miktarına ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ