CNR Fashionist, kapılarını açtı

- İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe: - 'Türk hazır giyim sektörü olarak Türkiye'nin geçmişinde vardık, bugün varız, yarın da var olacağız'

Ekonomi 19.11.2019 13:47:32 0
CNR Fashionist, kapılarını açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.11.2019 13:47

İSTANBUL(AA) - CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık AŞ tarafından, Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) iş birliği ve KOSGEB desteğiyle düzenlenen Abiye, Gelinlik, Damatlık ve Moda Fuarı CNR Fashionist, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, tekstil sektörünün geleceğine inandıklarını söyledi.

Gülle, "Sektörün temsilcileri, İstanbul Moda Fuarı için burada destek sözü verdi. Biz de TİM olarak sözün arkasındayız ve elimizden geleni yapacağız. Bu ülkenin ihracatının çıtasını yukarı çıkarmak için çaba sarf eden tüm temsilcilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

CNR Holding İcra Kurulu Üyesi Ali Bulut da abiye ve hazır giyim sektörünün 2 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için çalıştıklarını ifade ederek, "Bu sene fuarımıza 100’den fazla katılımcı firma, 400'den fazla marka katılıyor. Geçen seneye göre yüzde 60'lık bir büyüme yakaladık. 15 bin profesyonel alıcı kitlesinin gelmesini bekliyoruz. Yüzde 70'inin ön kaydını yapmış bulunuyoruz. Yurt dışından 1000 VIP katılımcıyı ağırlayacağız." diye konuştu.

Bulut, Osmanbey'in, tekstil sanayi sektörünün lokomotifi görevini ifa ettiğini, hedeflerinin dünyanın en büyük moda fuarını İstanbul'da yapmak olduğunu söyledi.


- "Türkiye'nin daha fazla üretime ve ihracata ihtiyacı var"


İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe ise "Türk hazır giyim sektörü olarak Türkiye'nin geçmişinde vardık, bugün varız, yarın da var olacağız. İHKİB olarak İstanbul Moda Fuarı'nı gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Türkiye'nin daha fazla üretime ve ihracata ihtiyacı var." diye konuştu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Servet Samsama, Osmanbey'in, Türk tekstilinin markalarını ortaya çıkaran bir marka haline geldiğini belirterek, "Sadece Türkiye için değil, bölge ülkeleri için de çok önemli bir ticaret merkezi haline geldi. 135 ülke ile ticaret yapan Osmanbey, yıllık 1,5 milyar dolarlık ihracatıyla ülkemizi dünyaya açıyor. Fashionist için burada olduğumuz için mutluyuz. İhracatımızın yüzde 15'inden fazlasını gerçekleştiren tekstil sektörü Türkiye'nin ana ihracat güçlerinden birisidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Dünyanın önde gelen espor yarışçıları arasında gösterilen 21 yaşındaki Cem Bölükbaşı da fuarın açılış defilesinde hünerlerini podyuma taşıdı.

Fuar, 21 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ