Borsada gong Naturelgaz için çaldı

Naturelgaz Halka Arz Gong Töreni, Borsa İstanbul'da düzenlendi.

Ekonomi 1.04.2021 13:24:00 0
Borsada gong Naturelgaz için çaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.04.2021 13:24

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul'da düzenlenen Naturelgaz Halka Arz Gong Töreni'ne Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Enes Ergun, Global Yatırım Holding ve Naturelgaz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Naturelgaz Genel Müdürü Hasan Tahsin Turan, Vakıf Yatırım Genel Müdürü Barış İnal, Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gülşeyma Doğançay ve Global Yatırım Holding Strateji ve M&A Direktörü Mehmet Ali Deniz katıldı.

Ergun, törendeki konuşmasında, Naturelgaz'ın bu sene işlem görmeye başlayan 3'üncü şirket olduğunu belirterek, "Ancak gelinen nokta itibarıyla artık bizim için 3'ün,4'ün, 5'in bir önemi kalmadı çünkü bu sene inşallah çok sayıda şirketin halka arzını gerçekleştireceğiz." dedi.

Bu sene devam eden bu canlılığı daha ileriki yıllara taşıyabilmek için bir yol daha açtıklarına dikkati çeken Ergun, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu yolun adı 'Nitelikli Yatırımcı İşlem Pazarı', özetle diyoruz ki para peşin halka arz sonra. Diyelim ki siz büyüme potansiyeline sahip yatırım yapmak isteyen, istihdamı arttırmak isteyen bir şirketsiniz belirli bir olgunluğu, belirli bir büyüme potansiyelini gerçekleştirdikten, yani halka arza hazır hale geldikten sonra halka arz yapmak istiyorsunuz ama bu noktaya gelebilmek için de bir sermaye girişine bir fona ihtiyacınız var gelin bu fonu bankalardan değil sermaye piyasalarından verelim.

Size inanan, büyüme potansiyelinize güvenen nitelikli yatırımcılara, kolektif yatırım şirketlerine, portföy yönetim şirketlerine sermaye artışı yoluyla ihracımızı gerçekleştirelim ertesi gün sizi borsaya alalım siz bir yandan borsada işlem görürken kasanıza giren bu fonla yatırımınızı yapın, istihdamınızı arttırın, büyümenizi gerçekleştirin belirli bir olgunluğa gelin. Yani halka arza hazır hala gelin yani daha yüksek değerden halka arz yapabilecek bir noktaya gelin ve ondan sonra halka arza yapın. Bu aynı zamanda başta size güvenen yatırım yapan portföy yönetim şirketleri için de bir çıkış planıdır.Yani diyoruz ki bu yol çok basit bir yol hiç şartımız yok, izahatnameye bile gerek yok SPK'dan alacağınız ihraç belgeniz yeterli."

Ergun, Borsa İstanbul'un işini iyi yapan, finansalları düzgün bütün şirketlere kapısını ardına kadar açtığını ve hepsini davet ettiğine dikkati çekerek, "Bugün bu kapıdan jet hızıyla bir Naturelgaz geçti. 293 milyon TL'lik halka arz tutarı ve 210 bin yatırımcıya yaptığı satış ile çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bu başarılı halka arzdan dolayı Naturelgaz'ın kıymetli yöneticilerine Vakıf Yatırım'ın değerli çalışanlarına, SPK ve borsamız uzmanlarına çok teşekkür ediyorum. Naturelgaz'a borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Büyümeye, yeni projeler üretmeye ve bu projelerde hep başarılı olmaya çalıştık"

Naturelgaz Genel Müdürü Hasan Tahsin Turan da törende yaptığı konuşmada, her zaman büyümeye, yeni projeler üretmeye ve bu projelerde hep başarılı olmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Naturelgaz olarak, biz son yıllarda verimliliğe önem vererek maliyetlerimizi azaltarak operasyonlarımızı kur riskinden arındırarak her zaman büyümeye, yeni projeler üretmeye ve bu projelerde hep başarılı olmaya çalıştık. Bu doğrultuda da gerçekten çok iyi oluşmuş ve çok tecrübeli bir ekibimiz var. Yeni dönemde halka arzla birlikte kurumsal kimliğimizi daha da güçlendirerek sektördeki öncülüğümüzü devam ettirmek sağlamlaştırmak istiyoruz. Halka arzdan gelen gelirle kapasitemizi arttıracak yatırımlar yapıp özellikle oto CNG ve LNG tarafında tesis altyapımızı da güçlendirerek daha da büyümek istiyoruz. Ayrıca yine halka arzdan gelen fonların bir kısmıyla da yurtdışına açılmayı planlıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ