Borsa İstanbul'da gong, Esenboğa Elektrik için çaldı

- Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun: - 'Esenboğa Elektrik ile bu sene 5'inci halka arzımızı gerçekleştirmiş oluyoruz ve bu 5'inci halka arz ile bu sene şirketlerimize ve ortaklarımıza yaklaşık 350 milyon TL kay

Ekonomi 9.10.2020 10:38:42 0
Borsa İstanbul
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.10.2020 10:38

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, "Esenboğa Elektrik ile bu sene 5'inci halka arzımızı gerçekleştirmiş oluyoruz ve bu 5'inci halka arz ile bu sene şirketlerimize ve ortaklarımıza yaklaşık 350 milyon TL kaynak sağlamış olduk." dedi.

Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AŞ'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Esenboğa Elektrik Üretim AŞ'nin halka arzı, Borsa İstanbul'da gerçekleşen gong töreniyle gerçekleşti.

Törene, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, Naturel Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Cem Göçmen ve Naturel Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şenel katıldı.

Ergun, törendeki konuşmasında, gerçekleşen arzdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

"Esenboğa Elektrik ile bu sene 5'inci halka arzımızı gerçekleştirmiş oluyoruz ve bu 5'inci halka arz ile bu sene şirketlerimize ve ortaklarımıza yaklaşık 350 milyon TL kaynak sağlamış olduk. Esenboğa Elektrik, 204 milyon TL'lik halka arz tutarı ve yaklaşık 250 bin yatırımcıya yaptığı satış ile başarılı bir halka arz gerçekleştirdi.

Gelen taleplerin Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) sicil numarası ile karşılanması ve dağıtılması uygulamasını da ilk defa bu halka arz ile gerçekleştirmiş olduk."


- "Güneş sektöründeki yatırımlarımıza hız vererek, çalışmaya devam edeceğiz"


Naturel Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şenel ise kendileri için gurur verici bir gün olduğuna işaret ederek, geçen sene Borsa İstanbul'da ilk ve tek işlem gören güneş şirketi olan Naturel Enerji'yi halka arz ettiklerini anımsattı.

Bu yıl da yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Esenboğa Elektrik'in aynı süreci başarıyla tamamladığını belirten Şenel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Borsa İstanbul'da işlem gören ikinci güneş şirketi olduk. 11 yıl önce şirketimizi kurduğumuzda bu günlere geleceğimizi hayal bile edemezdik. Ülkemizin potansiyeline, gücüne her zaman inandık, güvendik ve yatırımlarımıza tüm hızıyla devam ettik. Halka arzımıza 250 bin yatırımcı 1 milyar 337 milyon TL talep ile katılım gerçekleştirdi. Sorumluluklarımızın daha da arttığının farkındayız. Güneş sektöründeki yatırımlarımıza hız vererek, çalışmaya devam edeceğiz."


- Türkiye, enerji fakiri bir ülke değil"


Naturel Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Cem Göçmen de, ikinci güneş şirketi olarak Borsa'ya gelmelerinin yine kendilerine kısmet olduğuna dikkati çekerek, bundan duydukları memnuniyeti paylaştı.

Yıllardır Türkiye'nin enerji kaynaklarının olmadığının konuşulduğuna dikkati çeken Göçmen, "Enerji fakiri denirdi ama artık enerji fakiri değiliz, sonsuz bir güneş enerji kaynağımız var ve güneş bugünkü maliyetlerle artık dünyanın en ucuz teknolojisi. Geçen sene dünyada kurulan elektrik santrallerinin yüzde 48'i güneş santrali, yüzde 25'i de rüzgar santrali. İkisinin toplamı yüzde 73 ve bu kaynaklar bizde sınırsız. Dolayısıyla enerji ithalatını, cari açığı azaltmak, istihdama katkı için hazırız. Güneş enerjisi var arkamızda, sonsuz bir güç. Diğer ülkelerden hiçbir eksiğimiz yok, hatta fazlamız var." değerlendirmesinde bulundu.

Tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ