Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 1,57 artarak 108.997,50 puana yükseldi.

Ekonomi 3.03.2020 10:01:33 0
Borsa güne yükselişle başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.03.2020 10:01

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul'da açılışta BIST 100 endeksi, 1.687,63 puan ve yüzde 1,57 değer kazanarak 108.997,50 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 1,91 ve holding endeksi yüzde 1,85 yükseliş kaydetti. Tüm sektör endeksleri güne artışla başlarken, en fazla kazandıran yüzde 2,30 ile ulaştırma oldu.

BIST 100 endeksi, dün gün içinde 109.000'in üzerini test etmesinin ardından günü bir önceki kapanışa göre yüzde 1,24 artışla 107.309,87 puandan tamamladı.

Merkez bankalarının ekonomiyi destekleme mesajları ile artan küresel risk iştahı ve yurt içinde Şubat 2018'den bu yana en yüksek seviyesine çıkan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin desteği ile pay piyasalarında pozitif bir seyir izleniyor.

Analistler, cuma akşamı ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından Fed'in faiz indirim beklentilerinin arttığını, bununla birlikte Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christina Lagarde başta olmak üzere merkez bankaları yetkililerinin ekonomiyi destekleme mesajlarının devam ettiğini kaydetti.

Bu gelişmelerin, pay piyasalarında alımların güçlenmesini sağladığını dile getiren analistler, bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise G7 liderlerinin yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili gerçekleştireceği telekonferanstan gelecek haberlerin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, Suriye ile ilgili gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 107.200 seviyesinin destek, 110.000 puanın direnç konuma geldiğini söyledi.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,71 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin şubat ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,71) göre, bir önceki ay yüzde 12,15 olan yıllık enflasyonun yüzde 12,77'ye çıkacağı hesaplanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ