Boat Show Tuzla Kara Fuarı 7 Mart’ta ziyaretçilere kapılarını açacak

- Fuar Direktörü Dilek Günaydın: - “Her bütçeye her zevke uygun tekneyi fuarımızda bulabilirsiniz. Beğendiğiniz tekneyi test etme imkanınız da olacak. Geçen sene 28 binden fazla ziyaretçi ağırladık. Bu sene hedefimiz 40 binden fazla ziy

Ekonomi 14.02.2020 12:18:58 0
Boat Show Tuzla Kara Fuarı 7 Mart’ta ziyaretçilere kapılarını açacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.02.2020 12:18

İSTANBUL (AA) - Boat Show Tuzla Kara Fuarı Direktörü Dilek Günaydın, “Her bütçeye her zevke uygun tekneyi fuarımızda bulabilirsiniz. Beğendiğiniz tekneyi test etme imkanınız da olacak. Geçen sene 28 binden fazla ziyaretçi ağırladık. Bu sene hedefimiz 40 binden fazla ziyaretçi ağırlamak.” dedi.

Dünyada ilk kez şubat fuarını hem karada hem de denizde tekne tutkunları ile buluşturan Boat Show Tuzla Kara Fuarı’nın üçüncüsü, 7-15 Mart tarihleri arasında Viaport Marina Tuzla’da gerçekleştirilecek.

Bu yıl fiyatları 50 bin TL ile 120 milyon TL arasında değişen 100’ün üzerinde teknenin sergileneceği Boat Show Tuzla Kara Fuarı’na ilişkin değerlendirmede bulunan Dilek Günaydın, dünyada kendi marinasında fuar yapan tek fuar şirketi olduklarını belirtti.

Günaydın, fuarda, karada sergilenen 100’den fazla teknenin yanında denizde de teknelerin bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Türkiye’de katamaran sergileyebilen tek fuarız. Şu anda karada 7 katamaranımız var. 45 metreye kadar karada tekne sergileyebiliyoruz. Bu sene en büyük teknemiz 27 metre. Toplamda karada 30 bin metrekarelik, denizde 50 bin metrekareden fazla alanı kullanıyoruz. Fuarda, ekipman, aksesuarların son teknoloji ürünleri görülebilecek. Her bütçeye her zevke uygun tekneyi fuarımızda bulabilirsiniz. Beğendiğiniz tekneyi test etme imkanınız da olacak. Geçen sene 28 binden fazla ziyaretçi ağırladık. Bu sene hedefimiz 40 binden fazla ziyaretçi ağırlamak.”

Kocaeli, Ankara, Bursa, Yalova gibi illerden de ilgi görmeyi beklediklerini vurgulayan Günaydın, “Marinadan tekneyi alıp kilometrelerce götürüp zar zor bir yerlere sokmaya çalışmıyoruz. Kendi marinamızda çekek sahasına çıkarıp 50 metre ötedeki fuar alanımıza koyuyoruz. Hayatı kolaylaştıyoruz, böylelikle maliyeti de azaltıyoruz.” diye konuştu.

Fuar alanına yakın alışveriş merkezi, Tema Park, Aslan Park gibi birçok imkanın bulunduğuna da dikkati çeken Günaydın, “Fuara gelen ziyaretçilerimize sadece fuarı ziyaret etmesi için değil, ailesiyle vakit geçirmesi için de imkan sunuyoruz.” dedi.

Geçen sene fuara katılan teknelerin 550 milyon dolar değerinde olduğunu anlatan Günaydın, “Bu yıl gelen ziyaretçi ve çeşitliliğine endeksli olarak 1 milyar dolar civarı değerine çıkılma hedefi var.” yanıtını verdi.

Günaydın, geçen sene fuarda sergilenen teknelerin en çok satıldığı illerin Bursa, Yalova, Ankara ve İzmir olduğunu söyledi.


- Fuarın en pahalı iki teknesi satıldı


Mengi Yay Yatçılık’ın sahibi Hüseyin Mengi ise mega yat konusunda Türkiye’nin önünün açık olduğunu belirterek, işçi bulmakta sıkıntı yaşadıklarını bu konuda destek beklediklerini kaydetti.

Mengi, fuarın en pahalı teknesinin yapım aşamasında 15 milyon avroya satıldığını, teknenin tamamlanmış halinin 18 milyon avroluk fiyatıyla fuarda sergi amaçlı yer alacağını dile getirdi.

Deniz Yatçılık Genel Müdürü Mehmet Soydan da fuarın ikinci en pahalı teknesinin 26 metre boyunda yerli üretim tekne olduğunu belirterek, “Bu tekneyi yurt dışından birçok kişi görmeye gelecek. Teknemiz 5 milyon avroya satıldı.” dedi.

Soydan, tekne ehliyeti sahibi, tekne sahibi veya kiralama yapan kişi sayısının en yüksek olduğu ilin Ankara olduğunu söyledi.

Tezmarin Genel Müdürü Bilge Hergüner ise fuarda ilk kez katamaranların karaya çıkarıldığını, ilk defa gösterecekleri tekneler olduğunu, fuar öncesi heyecanlandıklarını söyledi.

Bu arada, toplantıya Viaport Marina Genel Müdürü Sinan Arslan da katıldı.


- Fuar hakkında


Boat Show Tuzla Kara Fuarı, hem karada hem de denizde sergilenen tekneleri denizde test etme imkanını da ilk defa bir kara fuarında sağlamış olacak.

Fuar kapsamında, deniz fotoğrafları sergisi de gerçekleştirilecek. Sergiden elde edilecek gelir, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfına bağışlanacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ